Lennart Ploeg (groen shirt) scoorde twee keer voor de Wekerommers
Lennart Ploeg (groen shirt) scoorde twee keer voor de Wekerommers Theo Beumer

SDS '55 naar knappe zege

2 februari 2019 om 16:35 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 heeft er in Harderwijk bij Zwart Wit '63 geen gras over laten groeien. Na een 0-3 ruststand werd een knappe 0-4 zege bij de nummer drie op de ranglijst in de derde klasse B behaald.

,,Een mooie overwinning. Vorige week werd het vastgestelde programma afgelast. Deze week konden we donderdagavond zelfs niet trainen wegens de vele sneeuwval. Het is altijd even afwachten hoe een ploeg daaruit komt. Maar het was subliem", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

De na dit seizoen bij het Wageningse SKV werkzame trainer zag SDS '55 in de eerste tien minuten de basis leggen voor de zege. Harold Vliem en Julian van de Kamp zorgden voor een 0-2 voorsprong.

,,De 0-1 was uit een strafschop. Donovan Rijlaarsdam werd in het strafschopgebied vastgehouden en de scheidsrechter was resoluut. Dat was ook Harold Vliem die scoorde. De 0-2 was een actie van Donovan Rijlaarsdam die afgelegde op het jeugdige talent Julian van de Kamp. Hij liet de Harderwijkse doelman kansloos."

VERDIEND SDS '55 dicteerde het spel en vriend en vijand was het erover eens dat de voorsprong verdiend was. Na een half uur spelen kwam de thuisclub in ondertal te staan.

,,Een duel op het middenveld waarbij een speler van de thuisclub met gestrekt been in kwam. Ook deze keer was de scheidsrechter resoluut en trok de rode kaart. Of die terecht was? Het was er een in de categorie je kunt hem geven. En deze scheidsrechter deed dat", keek Van der Hoop terug.

Het was Lennart Ploeg die de 0-3 liet aantekenen.

,,Binnen dertig seconden na rust was de wedstrijd gelopen. Donovan Rijlaarsdam bediende Lennart Ploeg die zich niet bedacht en raak schoot:0-4. Daarna zijn we geen moment meer in gevaar geweest. Met de 0-4 kwam Zwart Wit '63 goed weg. We lieten hier en daar nog wat kansen liggen", besloot Marcel van der Hoop tevreden.

SDS '55 neemt in de derde klasse, waar het verschil in aantal gespeelde wedstrijden toeneemt, nu de tiende plaats in met 17 punten uit 14 wedstrijden.

Zaterdag komt het vandaag wegens trieste omstandigheden niet spelende Terschuurse Boys op bezoek. Deze ploeg bezet de twaalfde (P/D) plek met dertien punten en twee wedstrijden minder gespeeld. Bij winst doen de Wekerommers dus goede zaken. De aanvang op sportpart De Beek is 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie