Forse nederlaag Blauw Geel '55

2 februari 2019 om 17:15 Sport/sport

EDE Blauw Geel '55 leed in Oldebroek bij OWIOS een 4-0 nederlaag.

De Edenaren konden de uitstekende overwinning na de winterstop bij Lunteren geen goed vervolg geven.

'Zo'n voetbal dag waarbij het ons niet mee zat. Als we compleet zijn hebben we aardig elftal. Nu ontbraken Richard Meurs en Marcel van Bruksvoort. Twee van de vier verdedigers en dan moet je gaan schuiven. Daar werden we niet beter van. Maar de vervangers hebben naar behoren gespeeld. Dat was zeker niet alleen de oorzaak van de forse nederlaag", keek Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld terug.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft behoorlijk spelen. Meerdere corners werden geforceerd. Maar gescoord werd er niet.

,,Uit de eerste de beste corner die OWIOS kreeg scoorden ze wel. De scrimmage was voor Marco Hoogland. Hij liet doelman Michel van Beek kansloos."

In de tweede helft probeerden de Edenaren de score recht te trekken. ,,De beste kans kreeg Robbie Pont die een harde voorzet in een bijna verlaten doel tegen de paal liep. Een paar minuten later nam OWIOS een 2-0 voorsprong (Balk). Hij scoorde al koppend. Op dat moment was de strijd eigenlijk al gestreden. In de laatste vijf minuten werd het nog 4-0 door Erik van Haagen en Levie Dickhof", besloot David Wagensveld.

Blauw Geel '55 zag OWIOS over hen heen wippen. De Edenaren bezetten in de tweede klasse nu de voorlopig nog veilige elfde plaats. Blauw Geel '55 heeft 17 punten uit 15 wedstrijden. Zaterdag komt het op de vierde plaats staande Unicum (Lelystad) op bezoek.