Advendo'57 heeft nederlaag aan zichzelf te wijten

2 februari 2019 om 19:31 Sport/sport

EDERVEEN ,,Een onnodige 2-1 nederlaag bij Hoevelaken. Die wij helemaal aan onszelf hebben te wijten'', stelde Jan Fluit klip en klaar. ,,En dat wij een half elftal aan spelers misten, daar wil ik mij niet achter verschuilen.''

,,Over de eerste helft kan ik kort zijn'', ging de trainer verder. ,,Op een heel slecht kunstgrasveld, was het van beide kanten slecht. De enige kans was een vrije trap van Rik Kelderman, die net naast werd getikt.''

,,De tweede helft was veel beter. Uit het niets kwamen wij op 0-1 via een schot van 25 meter afstand van Martijn van den Dikkenberg. Wij hadden de controle. Wij verzuimden via Rik Kelderman, die net naast lobte, de genadeklap uit te delen.''

,,Gaandeweg werd het onrustiger van onze kant'', had Fluit gezien. ,,En na slecht dekken van onze kant, stond het zomaar 1-1. Vervolgens kregen zowel Martijn van den Dikkenberg als Tom van Ginkel 100% kansen, de wedstrijd toch te beslissen. En dan valt in de negentigste minuut de 2-1 (Daniël Bezembinder) aan onze kant. Eerst was het balverlies op het middenveld, en vervolgens gleed Mark van Kessel uit.''

,,In extra tijd had de ingevallen Richard Lokhorst nog de gelijkmaker op zijn schoen. Dat gebeurde niet. Al met al een domme en onnodige nederlaag'', sloot de teleurgestelde Fluit af.

De Ederveners zakken naar de grauwe middenmoot en moeten langzamerhand ook naar onderen gaan kijken. Zaterdag komt het in topvorm verkerende Otterlo op bezoek. Zeker is dat topscorer Jaap van Doorn ontbreekt. Vanwege een scheur in zijn kuit is de spits nog een aantal weken uitgeschakeld.