Reguliere overwinning DTS Ede

2 februari 2019 om 19:03 Sport/sport

EDE ,,Een reguliere 3-0 overwinning op Nunspeet. Wij zijn geen moment in de problemen geweest'', concludeerde een tevreden Jeroen Spies.

,,De eerste helft was het aan de bal vaak slordig'', stipte de trainer aan. ,,Wij gaven hen kans op de omschakeling, hoewel daar geen gevaar uit kwam. Het was te merken dat wij de laatste weken wat minder getraind en gespeeld hadden. Uiteindelijke kwamen wij een minuut of zes voor de rust op 1-0. Na een schitterende aanval mikte Jamal Ouassif (op archief foto) in de verre hoek raak.''

,,Na de rust was het beter van onze kant'', merkte Spies op. ,,Wij hadden de controle en lieten het balletje lekker lopen. Tegen onze gewoonte in, scoorden wij twee keer van afstand in plaats van een uitgespeelde aanval. Eerst schoot Jasper Verstraten hard laag binnen. En later mikte Haikaz Vervaart een stuiterbal in de bovenhoek.''

,,Met een goed kwartier te spelen was het definitief beslist. Wij waren een maatje te groot voor Nunspeet. Goed was ook dat wij geen blessures en kaarten hebben opgelopen. Buiten Jesse Buikema is iedereen fit. Zaterdag staat KHC op het programma. Dat is een kwaaie voor ons. Veel zal afhangen van onze eigen vorm'', besluit Jeroen Spies.

DTS is inmiddels opgeklommen naar plaats drie. En staat in de tweede periode bovenaan met 18 punten uit 6 ontmoetingen.

Bron video: Cor Fidder, vv Nunspeet.