Lunteren blij met een punt tegen koploper Woudenberg

2 februari 2019 om 19:21 Sport/sport

LUNTEREN ,,Ik ben blij met de 1-1 tegen Woudenberg. Als ik de hele wedstrijd bekijk, was dat resultaat niet terecht'', toonde Dennis van den Berg zich eerlijk.

,,Het was bizar hoeveel kansen Woudenberg de eerste helft kreeg. Was het bijvoorbeeld 0-3 geweest, hadden wij niets mogen zeggen. Daar kwam wel bij dat onze doelman Brian Bakkenes een superdag had. Het vertrouwen wat wij hem hebben gegeven, maakte hij volledig waar.''

,,Dat Woudenberg voetballend beter is, wisten wij nog van de vorige keer, toen wij daar kansloos met 3-0 verloren. Wij moesten daar strijd en passie tegenover zetten. Maar omdat wij slordig in balbezit waren, gaven wij te veel kansen weg.''

,,Al na drie minuten stond het 0-1, toen het net buiten onze zestien meter met de opbouw verkeerd ging en Woudenberg (Mark de Graaf) profiteerde. Daarna kregen zij legio kansen. Wij konden daar alleen een net naast gekopte corner van Tom Cozijnsen tegenover zetten.''

,,Op slag van rust viel tegen de verhouding de gelijkmaker'', ging de trainer verder. ,,Uit de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Jeffrey Pater (op archief foto), die mooi in het hoekje mikte.''

,,In het tweede bedrijf werden de mouwen nog meer opgestroopt. Op basis teamspirit en instelling bleven wij overeind. Met een beetje geluk was het ook nog 2-1 geworden, bij een kans waar Thom Rijnders en Mike Vonk bij waren betrokken. Dat zou helemaal tegen de verhoudingen in zijn geweest'', meende Van den Berg.

Omdat naast Max Degenaar ook Freek van Wijk ontbrak, maakte Isha Hughan zijn basisdebuut. De 15!-jarige Wesley Theuns maakte als invaller zijn debuut. ,,De passie die ik tegen Blauw Geel miste, was nu gelukkig weer terug'', concludeerde Dennis van den Berg. ,,Dat wij hier een punt aan overhouden is pure winst.''

Zaterdag komt Lelystad op De Wormshoef op bezoek. ,,Daar staat nog een rekening voor open. Uit speelden wij slecht en verloren met 2-0.''

,,Ik heb vooral de eerste helft een goed voetballend Woudenberg gezien'', oordeelde trainer Jeroen Peters. ,,Wij lieten na dat in meer dan een doelpunt uit te drukken. Het had eigenlijk halverwege 0-3 moeten zijn. In plaats daarvan staat het door een doelpunt op slag van rust 1-1.''

,,Daarna was het minder van onze kant. De 1-1 was toch een tikkie. Via Tom de Greef hadden wij een beste kans de 1-2 te maken. Dat gebeurde niet. Daarna kon het alle kanten op. Twee minuten voor tijd kun je nog verliezen. De jongens kan ik niets verwijten. Er is hard gewerkt. De goede lijn van de laatste wedstrijd van voor de winterstop bij Blauw Geel is door getrokken. Alleen is het jammer dat je in de race om de titel twee punten laat liggen'', besluit Jeroen Peters.