Ilker Ozturk op weg naar de 1-0
Ilker Ozturk op weg naar de 1-0 Theo Beumer

FC Jeugd dodelijk effectief tegen Theole

3 februari 2019 om 17:39 Sport/sport

EDE FC Jeugd heeft op overtuigende wijze het sterke en goed voetballende Theole verslagen. Uiteindelijk stokte de teller op een 5-2 score.

,,We waren super gemotiveerd om na de winterstop aan een goede serie te beginnen. Dit was voor ons de eerste wedstrijd in de strijd om de tweede periode. Een laatste kans om dit seizoen nog tot een succes te maken", keek FC Jeugd spits Mustafa Tirgil terug.

Vanaf het eerste moment ontwikkelde zich op het koude sportpark Hoekelumse Eng een tactisch schaakvoetbalspel. Theole met veel balbezit en FC Jeugd dodelijk effectief.

,,Scoren is bij ons wel een item. De doelcijfers voor deze wedstrijd 10-13 spreken boekdelen. Daarom was de opdracht zuinig te spelen en waar mogelijk toe te slaan. Dat we tegen Theole, de nummer drie op de ranglijst dan vijf keer scoren is verheugend. Ik denk dat wij het in de slotfase niet helemaal goed aanpakten. De 4-2 leek mij overigens een overtreding. Maar de scheidsrechter besliste anders.

MIS De scheidsrechter (Devino Juinick uit Hilversum) zag wel meer dingen anders. Zo stuurde hij al na enkele minuten de pupil van de week uit de dug-out bij FC Jeugd. Ook had Theole in negende minuut misschien wel recht op een strafschop nadat Ergen Abdullah onderuitging.

Op dat moment ging de thuisclub al aan de leiding. Een prachtige aanval over links waarbij Mustafa Tirgil op tijd af gaf aan Ilker Ozturk. De 1-0 was een feit.

,,Ik zag uit mijn ooghoeken Ilker vrijlopen. Dan moet je niet zelfzuchtig zijn", meende de graag scorende spits Tirgil.

Nadat Emre Kandemir de kans op 2-0 had laten liggen was het later wel raak. Een schot van ongeveer 25 meter werd door de 16-jarige Theole invaller-doelman Brandon van Setten gemist.

Het spel kabbelde verder waarbij Theole ruim balbezit had, maar geen echte kansen kreeg.

,,Onze verdediging stond goed. En een enkel slippertje werd door Özkan Yilmaz goed opgelost", had Tirgil van afstand gezien.

KANDEMIR In de tweede helft was het binnen veertig seconden raak. Een vrije trap genomen door Kemal Kandemir werd door de andere Kandemir (Emre) binnengekopt: 3-0.

,,Zo de kleedkamer uitkomen is altijd fijn. Je weet dat de gasten gaan jagen op de aansluitingstreffer. Dan is onze derde mooi meegenomen", lachte Mustafa Tirgil breeduit.

Nadat Theole via Haitam Chibane een niet te missen kans (vier meter voor doelman Yilmaz) liet liggen was het de beurt aan Mustafa Tirgil zelf.

,,Elmeris Avdic kapte en draaide op rechts. Zijn voorzet werd door de Theole verdediging gemist. Maar ik wist dat de bal op maat zou komen: 4-0. Daarna werd FC Jeugd wat slordiger. Ik liep zelf tegen een onnodige gele kaart op het middenveld aan. Moet ik niet doen, maar in het vuur van het spel wil je dat weleens vergeten", zei Tirgil schuldbewust.

GEEL Inmiddels regende het over en weer gele kaarten. Met nog zo'n tien minuten te spelen kwam Theole op 4-2 (Bow Peters en Ruben Boot.)

Vooral de 4-2 was omstreden omdat een aantal Theole spelers keeper Yilmaz belaagden. Het leverde aan Edese kant de nodige protesten op.

Nadat het tumult was gezakt speelde FC Jeugd het spel goed uit. In blessuretijd werd het nog 5-2.

,,Ik kreeg de bal op zo'n twintig meter van het doel. Mijn belager probeerde mij al eerder te vloeren. In het strafschopgebied probeerde hij het nog eens. Het juiste moment om te vallen. Elmeris Avdic had geen moeite de strafschop te verzilveren", besloot Tirgil zijn terugblik.

FC Jeugd bezet nu in de derde klasse de achtste plaats met veertien punten uit twaalf wedstrijden.

Zondag gaat de ploeg op bezoek bij het op de vijfde plaats staande Saestum in Zeist.