Hanna Sinia, Brechje Pronk en Yulia Schippers Sara van de Kuit

Eremetaal bij sportacrobatiek Exalto Sport

3 februari 2019 om 23:07 Sport/sport Deel je nieuws

Zwolle – Kampen
Tijdens de eerste plaatsing wedstrijden voor CDE-lijn sportacrobatiek mochten zeven teams van Exalto Sport Lunteren in actie komen. Vijf teams daarvan wisten een medaille te behalen.

Het damespaar E-jeugd, bestaande uit Sabine Kooloos en Mae Slot, mocht op zaterdag 19 januari in Zwolle als eerste de vloer op. Met een mooi puntentotaal van 23.180 pnt konden ze op hun allereerste wedstrijd, de gouden medaille ophalen.

In Kampen kwamen de damesparen D-junioren, D-senioren mix en C-senioren aan bod op zaterdag 26 januari. Bij de D-junioren mochten Noa Tompkins en Bodil Schoonderbeek de vloer op om hun oefening te laten zien. Met een sterk verbeterde oefening behaalden ze een score van 21.080 punten, wat dit team een mooie bronzen medaille opleverde. Uitkomend in D-senioren mix wisten Raymond Schonewille en Stevie Waalewijn een score te behalen van 17.510 pnt. Het gemengde duo bemachtigde hiermee de zilveren medaille. Het beste resultaat was er voor het duo Eline Versteeg en Floor Versteeg. In de C-senioren dienen er twee oefeningen uitgevoerd te worden, een tempo- en een balansoefening. Met een nieuwe oefening voor de tempo en een stabiele balans oefening wisten ze een persoonlijk puntenrecord te behalen. Met een prachtige totaalscore van 48.290 punten konden ze verdiend het hoogste podium betreden.

In Zwolle mochten de damesgroepen D-junioren en D-senioren en damespaar C-senioren hun slag slaan op zaterdag 2 februari. Hanna Sinia, Brechje Pronk en Yulia Schippers moesten vroeg opstaan om te gaan strijden voor een podiumplaats. Dit lukte dan ook. Met een mooie score van 20,900 punten konden ze op het podium gaan staan en kregen ze een bronzen medaille omgehangen. In de derde wedstrijd was het de beurt aan een dames duo en een damesgroep. Cheyenne Spruit en Ruth de Does waren erg tevreden met het verloop van hun wedstrijd. Met zicht op verbetering eindigden ze op de 4e plek. Bij de damesgroep D-senioren was de concurrentie erg sterk. Toch wisten Sterre van Bekkum, Roosmarijn Vonk en Mayra Manders zich staande te houden. Met een prima score van 22.430 wisten ze de 4e plek te bemachtigen. Helaas net buiten de prijzen!