De trainer spreekt zijn mannen toe. Jeroen van den Beemt

BCE'78 verliest spannende wedstrijd tegen Rowic Dordrecht.

6 februari 2019 om 11:10 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 2 februari 2019

BCE heeft nog niet eerder in competitieverband gespeeld tegen Rowic. Deze wedstrijd, die ging om plek 4 op de ranglijst, was erg belangrijk. In het begin van het eerste kwart ging het gelijk op tussen beide teams. Richard Boter opende de score aan de kant van Ede met een mooie score onder de basket door. Damiël Ermen en Tyrone Herben zorgden met hun scores ervoor dat BCE het team uit Dordrecht, dat sterk inside speelde, op de hielen bleef. De stand na het eerste kwart was 22-15 in het voordeel van Rowic. Coach Geraldo Rustenberg vertelde het team dat BCE zijn eigen spel moest spelen. Met deze aanwijzing ging BCE het tweede kwart in en het was duidelijk dat het werkte. Topscorer van de wedstrijd Thijs Dueck was in geweldige vorm en zorgde met meerdere rake driepunters op grote afstand ervoor dat BCE nog binnen twee minuten op gelijke hoogte kwam met Rowic. Het team uit Dordrecht leek duidelijk verrast en dit zorgde voor meer ruimte bij de andere spelers uit Ede. Yannick van der Zalm maakte hier handig gebruik van en scoorde meermaals onder het bord. Ook Tyrone Herben zorgde voor problemen aan de kant van Rowic. Het zelfvertrouwen groeide en BCE bouwde een voorsprong op van negen punten toen het rustsignaal klonk. Ede stond voor met 34-43. Rowic begon de tweede helft fel met snelle scores, maar Thijs Dueck en Damiël Ermen zorgden met hun driepunters ervoor dat Rowic achter bleef staan. Helaas raakte Damiël Ermen vlak hierna geblesseerd aan zijn enkel en kon de wedstrijd hierdoor niet afmaken. De scores gingen vervolgens gelijk op en met name door zijn sterke centerspeler liep het team uit Dordrecht de opgelopen achterstand stukje bij beetje in. Aan het einde van het derde kwart had Rowic het verschil teruggebracht tot één punt: 57-58 voor BCE. Centerspeler Michel van den Hoven zorgde voor de eerste score van BCE in het vierde kwart. Hierna begon een constante strijd om de voorsprong, met telkens één tot twee punten verschil. Na vijf minuten spelen nam Rowic het spel over. De focus van Ede werd minder en uiteindelijk wint het team uit Dordrecht van BCE met 83 tegen 73.

Jeroen van de Beemt en Astrid Wagenaar.

Foto’s: Jeroen van den Beemt

Eerstvolgende wedstrijd Heren 1 BCE’78: zaterdag 9 februari thuis in De Peppel om 16.15 uur tegen SBU Utrecht.