ZVV Ede moet alle zeilen bij zetten

9 februari 2019 om 12:04 Sport/sport

EDE ZVV Ede leed in de eigen Van der Knaap sporthal een teleurstellende 4-6 nederlaag tegen de reserves van Eredivisieploeg Futsal Apeldoorn 2.

Daarmee komt ZVV Ede behoorlijk onder druk te staan. In de landelijke eerste divisie nemen de Edenaren de nog veilige achtste plaats in. Drie punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld dan Maderos. De nummer laatst degradeert rechtstreeks en de nummers tien en negen spelen P/D-wedstrijden.

Maar het was wel weer een nederlaag tegen een ploeg in het rechterrijtje. En dat met het vooruitzicht vrijdagavond op bezoek te moeten bij koploper FC Hommel.

De wedstrijd tegen Futsal Apeldoorn 2 kwam moeizaam op gang. Halverwege de eerste helft was er nog niet gescoord. En dat was bij rust (een unicum) ook nog niet.

VOORSPRONG In de tweede helft opende de thuisclub de score. De interim-coach Anouar Tighadouini (archieffoto) zag dat Achraf Benahmed de 1-0 liet aantekenen.

Maar na een minuut of dertien in de tweede helft gingen de gasten helemaal los. Futsal Apeldoorn 2 nam een 1-2 voorsprong. Daarna kreeg Apeldoorner Olaf Kluitenberg een rode kaart voorgeschoteld. Maar omdat ZVV Ede de zesde overtreding maakte kregen de bezoekers ook een tienmetertrap toegewezen. Die werd verzilverd: 1-3

Het was de mee voetballende keeper Rob van Eem die de aansluitingstreffer scoorde: 2-3.

GOED DEBUUT ZVV Ede ging alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk niets, maar er had voor het bij vlagen goed spelende ZVV Ede veel meer ingezeten.

Nadat Joost van Dam een tienmeter trap had gemist liepen de gasten uit naar 2-6. In de slotfase gaven debutant Youssef El Hammouchi en Achraf Benahmed de eindstand een iets dragelijker aanzicht: 4-6.

,,Code geel. Gebrek aan ervaring lijkt ons de das om et doen. Het spel is zeker niet slecht. Een lichtpuntje was het debuut van de 20-jarige eerder bij Jong De Graafschap en De Meern spelende Youssef El Hammouchi. Hij is in december 2018 bij De Meern gestopt", besluit ZVV Ede preses Leon Verbakel kort na afloop.