Fortissimo verslaat koploper Stroe

9 februari 2019 om 19:34 Sport/sport

EDE ,,Onze trainer (Paul Bremer, Red.) zei in de wedstrijdbespreking nog dat er gewonnen moest worden van koploper Stroe. Hoe, interesseerde hem deze keer niets. Dan is deze lelijke 1-0 zege mooi meegenomen", lachte doelpuntenmaker Ruud Schuurman van oor tot oor.

Een benauwde zege voor de thuisclub, zonder de geschorste topscorer Roy Bijsterveld, na een van beide zijden matige wedstrijd. De harde wind, dwars over het veld staande maakte goed voetbal ook onmogelijk.

LEERZAAM ,,Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Twee ploegen die hard hebben gewerkt, maar nauwelijks honderd procent kansen konden creëren. Ik denk niet dat de neutrale toeschouwer heeft genoten. Maar uiteindelijk telt de winst, waardoor Fortissimo de koploper vloert. Nu is het verschil nog maar drie punten. Bij verlies was het misschien wel een seizoen geworden van vlees nog vis. Ik speel nu anderhalf seizoen bij Fortissimo en het bevalt me uitstekend. Van de trainers (Paul Bremer en Collin Oosterholt) pik ik veel op", ging de ex DTS Ede speler verder.

Het was vanaf de aftrap duidelijk dat de thuisclub het belang besefte. De ploeg probeerde met de wind tegen ver van het doel te spelen. Maar Fortissimo ontsnapte aan een 0-1 achterstand nadat Axel Lensen (Stroe) een goede kans naast tikte.

,,Ik denk dat bij ons het mee voetballen van doelman Luciano van Ommeren een pluspunt was. Hij kwam een paar keer goed uit, en de Stroe voorwaartsen werden afgetroefd. Inderdaad lijkt zijn spel op dat van Onana (Ajax). Maar hij weet wat hij doet", ging Schuurman verder.

Met een prima redding op Roy Groenevelt voorkwam de Edese goalie een doelpunt. Hij pikte de bal van de schoen van Stroe speler. Hard werken, gauw thuis met lange ballen kenmerkte het duel. Dat het bij rust 0-0 was verraste niet.

WISSELS Fortissimo trainer Paul Bremer paste twee uitstekende wissels toe in de rust. Routinier Martin Speelziek en de pas 16 jarige Kayd Abdirahman versterkten het team.

,,Je ziet Kayd, ondanks zijn jonge leeftijd heel goed invallen. Met Martin Speelziek kwam er een brok routine op het middenveld. Hij stuurde mij een paar keer goed weg. Naar zijn aanwijzingen wil je wel luisteren", aldus de 19-jarige Ruud Schuurman.

Met kansjes over en weer leek de brilstand ook de eindstand te worden. Maar daar dacht spits Schuurman toch iets anders over.

,,Zij kregen twee goede mogelijkheden maar scoorden niet. Mede dankzij onze doelman. Nadat ik net over schoot was het een halve minuut later wel raak. De 1-0 vijf minuten voor tijd voelde echt als een verademing. Maar dan trekt de scheidsrechter bijna tien minuten blessuretijd bij. Twee keer krijgt Stroe de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Die nummer 9 (Axel Lensen, Red) testte eerst Luciano van Ommeren, en schoot in tweede instantie tegen de buitenkant van de paal. Het eindsignaal was echt een bevrijding."

KANSEN Schuurman rekende snel uit dat deze zege eigenlijk een zespuntenduel was.

,,In onze klasse zijn vijf ploegen (Stroe/GVC/De Veluwse Boys, Fortissimo en Ede/Victoria) aan elkaar gewaagd. De laatste vijf ploegen spelen eigenlijk ook weer een onderlinge competitie. Zaterdag met dezelfde instelling naar het vandaag niet spelende GVC. Dat moet de kers op de taart worden zowel op de normale ranglijst als in de tweede periode", besluit Schuurman tevreden.

Fortissimo, staat na de zege op Stroe nu op de vierde plaats. Koploper is GVC met 10-27, gevolgd door Stroe en De Veluwse Boys, beiden 11-27. Ede/Victoria staat op een vijfde plaats met 22 uit elf wedstrijden.

De zaterdag te spelen wedstrijd GVC - Fortissimo is er voor de Edenaren weer een in de categorie aanhaken of afhaken.

Een minuut stilte voor het veel te vroeg overleden Fortissimo lid Fred Helbling.