Afbeelding
Theo Beumer

Bennekom is nu koploper

9 februari 2019 om 19:51 Sport/sport

BENNEKOM Er stond zaterdagavond nog de nodige meters bier te wachten. Bij Bennekom was er aanleiding om een feestje te vieren. Door de simpele 0-4 zege op Nunspeet en het verlies van NSC Nijkerk, staat de ploeg van Arnold Brehler nu bovenaan. Het verschil is drie punten en een wedstrijd meer gespeeld.

Het verloop van de wedstrijd bij NSC, wat later begon, en in de slotfase met 3-2 van Hierden verloor, was spannender dan de wedstrijd bij Nunspeet. ,,De eerste vijf minuten was het even zoeken. Maar daarna ging het lopen. Na een kwartier bereikte Quincy Veenhof Fabian Mösle, die de 0-1 aantekende'', had de trainer van Bennekom gezien.

,,Al snel daarna maakte Quincy zelf de 0-2. En halverwege de eerste helft verhoogde Jeffrey Rutgers de stand naar 0-3. Die ging er elke keer heel makkelijk langs. Het was dat wij niet altijd goed stonden, anders was bij rust de marge nog veel hoger geweest.''

,,De tweede helft begonnen zij opportunistisch. Zo werd de paal geraakt. Maar toen rond het uur spelen Martijn Klein Holte (op archief foto) de 0-4 binnen mikte, was het definitief gedaan. Daarna was het een kwestie van rondspelen'', merkte Brehler op.

,,Dat wij bovenaan staan is heel prettig. Maar het gaat er om dat je daar aan het einde van het seizoen staat. Zaak is keihard te blijven werken. De spirit is goed. Wij werken met een vaste groep. Nu is het zaak om ook zaterdag te winnen van Scherpenzeel. Daarna volgt de beker tegen SVZW. Drukke weken. Maar dat is alleen maar leuk'', besluit Arnold Brehler.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie