Korfballers Reehorst 45 leveren prima prestatie

10 februari 2019 om 11:51 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag, 9 februari, nam Reehorst ’45 het voor eigen publiek op tegen Koveni uit Nieuwegein. Wat deze wedstrijd bijzonder maakte was de aanwezigheid van wethouder van de gemeente Ede, de heer P. de Pater, onder andere verantwoordelijk voor het sportgebeuren in de gemeente Ede. Zijn aanwezigheid werd door iedereen erg op prijs gesteld en was voor het vlaggenschip van Reehorst ’45 een extra motivatie om een mooie pot korfbal te laten zien.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Koveni, maar Reehorst ’45 sloot al snel aan en liep daarna snel uit. De voorsprong werd de hele eerste helft vastgehouden en met rust was de stand 14-8.

Het begin van de tweede helft verliep wat onrustiger. Koveni leek iets beter mee te scoren, maar dat bracht Reehorst ’45 nooit in gevaar. Richting het eind van de wedstrijd gaf Koveni het min of meer op en bleef Reehorst ’45 lekker doorscoren. De eindstand van de wedstrijd was 26-16.

Coach Ron de Graaf was tevreden met dit resultaat. Er werd goed gekorfbald, aanvallend waren er ook mooie combinaties te zien.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 1 wordt op 16 februari 2019 gespeeld tegen Midlandia om 19.45 uur in Ede (sporthal De Peppel).