Kemal Kandemir, rood shirt, scoorde weer.
Kemal Kandemir, rood shirt, scoorde weer. Theo Beumer

FC Jeugd doet zeer goede zaken

10 februari 2019 om 16:34 Sport/sport

EDE FC Jeugd won met 1-3 bij het Zeister Saestum. Daarmee doen de Edenaren goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel.

Na vorige week het sterke Theole te hebben verslagen, werd nu het op de vijfde plaats staande Saestum aan de zegekar gebonden.

,,Een mooie en dik verdiende zege van een collectief. Mustafa Tirgil was geschorst en Sergen Tomruk nog geblesseerd. Maar de groep heeft als een eenheid er geen twijfel over laten bestaan, dit seizoen nog voor een prijs te willen gaan", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

Hij zag zijn ploeg binnen het half uur op een 0-2 tussenstand komen.

,,Elmeris Avdic maakte zijn basisplaats, de eerste van dit seizoen, meer dan waar. Hij bracht op een schitterende wijze Ilker Ozturk in stelling: 0-1. De 0-2 was een combinatie waarbij zeker vijf FC Jeugdspelers betrokken waren. Uiteindelijk wist Kemal Kandemir te scoren."

In de tweede helft was FC Jeugd geen moment in gevaar.

,,Achterin eigenlijk tot de blessuretijd niets weggegeven. Elmeris Avdic kreeg twee hele goede mogelijkheden zijn doelpunten productie op te vijzelen. Een minuut of tien voor tijd werd Furkan Yilmaz in het strafschopgebied neergelegd. De terechte strafschop, werd en dat zijn we eigenlijk gewend, door doelman Özkan Yilmaz verzilverd: 0-3. Dat in blessuretijd de 1-3 (Anass Akharouid) werd gescoord was een klein smetje. Misschien was men al bij het eindsignaal. Er werd te nonchalant uitverdedigd. Je wilt als ploeg eigenlijk zo graag de nul houden. Ook werden geen kaarten opgelopen. Dat kan in het verloop van de competitie erg belangrijk worden", besloot Hagen.

FC Jeugd bezet in de derde klasse nu de zevende plaats in met 17 punten uit 13 wedstrijden. Ook in de twee periode, die over elf wedstrijden gaat, heeft de ploeg nog een honderd procent score.

Zondag komt het op de elfde plaats staande Wasmeer op bezoek.