Lang ging de strijd gelijk op. Jeroen van den Beemt

BCE 78 verliest thuis van koploper SBU Utrecht

12 februari 2019 om 13:55 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 februari 2019

Afgelopen zaterdag was een mooi affiche voor de basketballiefhebbers in Ede en omstreken. BCE speelde de returnwedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper SBU. Beide teams begonnen op volle kracht aan deze wedstrijd. Het 1e kwart werd in een moordend hoog tempo gespeeld waardoor het publiek volop aan zijn trekken kwam. Dit spannende kwart werd afgesloten met een tussenstand in het voordeel van SBU: 20-26 . In het tweede kwart kwam BCE terug, maar ook SBU bleef scoren. Het team uit Utrecht was ontzettend efficiënt in zijn aanvallen en wist Ede toch weer terug te dringen.. In de rust had SBU zijn voorsprong dan ook weer uitgebouwd. Zij leidden met 30-42. Na de rust begon SBU erg sterk en bovendien had BCE te kampen met blessures. De tussenstand na het 3e kwart was 38-61. Coach Geraldo Rustenberg deed zijn best zijn mannen moed in te spreken. De strijd was nog niet gedaan. In het laatste kwart speelde BCE zich terug in de wedstrijd. Ze wist de achterstand terug te brengen tot 15 punten verschil. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 53-68 verloren. Ondanks het verlies was deze ontmoeting een prachtig spektakel voor de volle tribune geweest.

Volgende week zaterdag 16 februari om 16.15 speelt BCE '78 opnieuw thuis in de Peppel. We zie iedereen dan graag weer terug. Tot dan!

Het publiek kwam voluit aan zijn trekken.