Unike kans voor Melvin van der Voort (rechts).
Unike kans voor Melvin van der Voort (rechts). Foto© SWPN

Mooie kans motorcoureur Melvin van der Voort

14 februari 2019 om 07:00 Sport/sport

EDE Een droom komt uit voor het pas 13-jarige Edese talent Melvin van der Voort.

De jonge Edenaar heeft deze week te horen gekregen dat hij mag aansluiten bij een junior traject dat aansluit op het Yamaha bLU cRU jeugdprogramma. De jonge Van der Voort wordt gezien als een talent en zo werd hij vorig jaar tweede als nieuwkomer in de Yamaha R125 Cup.

Het is voor Van der Voort zijn eerste volledige seizoen op de grote circuits, daarom is het voor de rijder uit Ede voornamelijk belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken en te leren in de IDM Supersport 300 categorie op de Yamaha R3 van SWPN.

,,Om op mijn dertiende de overstap te maken naar de Supersport 300 klasse en om dan ook nog eens voor SWPN te mogen rijden, dat is gewoon geweldig! Vorig jaar heb ik goed seizoen gedraaid in de Yamaha R125 Cup, waar ik als nieuwkomer tweede ben geworden in de eindstand. Het wordt mijn eerste seizoen op de grote circuits en ik zie het dan ook als een leerjaar", aldus Melvin van der Voort (IDM Supersport 300).

SWPN kan met de steun van Yamaha Motor Europe, branche Nederland een prachtige rijders line-up presenteren voor het seizoen 2019.

Andere Nederlandse coureurs die een kans krijgen zijn de 24-jarige Wayne Tessels (IDM Supersport 600) en de 21-jarige Ricardo Brink (IDM Superbike 1000):

,,We zijn vanaf de laatste wedstrijden van vorig jaar al volop bezig met de voorbereidingen op 2019 en we zijn dan ook erg blij dat we nu onze rijders kunnen presteren. Met de meerjarige overeenkomst met Yamaha Motor Europe, branche Nederlander in combinatie met Wayne, Melvin en Ricardo als rijders hebben wij een heel sterk team staan. Het is ook mooi dat we komend seizoen in drie categorieën actief zijn. We zijn momenteel de motoren aan het preparen voor de eerste test en zien het seizoen 2019 met erg veel vertrouwen tegemoet'', sluit teammanager Frank Brouwer af.   

Bron: Familie Van der Voort en Racesport.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie