Afbeelding
Piroschka van de Wouw

Ingezonden brief: Lintje voor brandweervrijwilligers

15 februari 2019 om 16:13 lokaal

EDE Leden van de vrijwillige brandweer krijgen vanaf 2020 niet meer automatisch een lintje na 20 jaar trouwe dienst. De reden daarvan is het feit, dat zij een uurvergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden.

Voor dat argument kan ik enig begrip opbrengen. Totdat je bedenkt dat leden van bijvoorbeeld de Eerste en Tweede Kamer automatisch een lintje krijgen na 10 jaar gezeten te hebben en leden van de gemeenteraad na 12 jaar. Wil je heel snel een lintje in de wacht slepen? Word dan minimaal 1 jaar minister. Dan krijg je ook al een lintje!

Leden van de Eerste Kamer ontvangen een 'schadeloosstelling' van 29.000 euro per jaar, die van de Tweede Kamer 109.000 euro. Leden van de Edese gemeenteraad ontvangen een vergoeding van ruim 1.700 euro per maand. Naast genoemde (bruto) bedragen ontvangen al deze politieke ambtsdragers ook nog de nodige onkostenvergoedingen. Omgerekend per uur ontvangen zij een aanzienlijk hogere vergoeding dan de brandweervrijwilligers….

In een artikel van EdeStad.nl van 14 februari stelt burgemeester Verhulst dat het besluit om brandweerlieden vanaf 2020 niet meer automatisch een lintje toe te kennen na 20 jaar trouwe dienst 'zorgvuldig' genomen is. Hij zou me een plezier doen om in zijn eerstvolgende column eens uit te leggen, waarom landelijke en plaatselijke politici wel automatisch een lintje verdienen na x jaar trouwe dienst, ondanks hun vergoedingen. Als simpele ziel betitel ik deze ongelijke behandeling in stadhuistaal als 'meten met twee maten' en op zijn dorps als walgelijk.

Jan Hille Ris Lambers

Oud-lid vrijwillige brandweer

Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie