Ruud Schuurman weer de matchwinnaar. Theo Beumer

Fortissimo doet echt weer mee

16 februari 2019 om 20:06 Sport/sport

EDE Fortissimo behaalde bij koploper GVC een dure 0-1 zege.

De Edenaren doen weer helemaal mee in de vierde klasse B. De achterstand van drie punten op koploper Veluwse Boys lijkt overbrugbaar.

,,Dit is voor mij de ploeg die ik de meeste kansen in deze klasse toedicht. Maar de zege op GVC was verdiend. Voetballend kan het misschien beter maar dat wij ook deze wedstrijden winnen, geeft aan dat de ploeg groeit", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Smet op de zege was het in de slotfase wegzenden van Roy Bijsterveld.

,,Hij trapte in een provocatie van de GVC-doelman. Roy Bijsterveld kreeg direct rood en de Wageningse doelman werd met de tweede gele kaart van het veld gestuurd. Jammer, maar onze topscorer komt te vaak in dit soort situaties terecht. Dat mag niet gebeuren."

De topper tegen GVC werd door Fortissimo gestart zonder Jip van de Peppel.

,,Hij is op school bij het handballen geblesseerd geraakt. We zijn hem enkele weken kwijt. De korte stop in de vierde klasse komt dus niet slecht uit", ging Bremer verder.

De goed spelende 16-jarige Xavie Tromp was zijn vervanger.

GVC nam het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur spelen kwamen de Edenaren op een 0-1 voorsprong.

,,Het was de eerste de beste vlot lopende aanval. Stan Buitenhuis, Lars Haalboom en Roy Bijsterveld zetten een mooie combinatie op. Het was uiteindelijk Ruud Schuurman (op archieffoto) die de trekker overhaalde", gniffelde Bremer.

Op slag van rust liet Roy Bijsterveld de kans op de 0-2 liggen.

,,Hij kwam alleen voor de keeper maar kon niet scoren. Dat was later in de tweede helft nog een keer het geval", ging de trainer verder.

In de tweede helft gaf Fortissimo nauwelijks iets weg. GVC ging het laatste kwartier 1 op 1 spelen.

,,Met zo'n tien minuten blessuretijd en het wegzenden van Roy Bijsterveld kwam een einde aan deze topper. Een vierde plaats, geen doelpunt tegen in 2019 weer een langere stop. Veluwse Boys komt 16 maart naar Ede. Ik hoop dat dan alle spelers fit zijn. Deze topper kan weleens heel belangrijk worden voor onze kansen", besluit Paul Bremer.