Vrouwen TweeVV in actie
Vrouwen TweeVV in actie Gerhard Oostindië

De volle winst thuis voor beide TweeVV-teams

16 februari 2019 om 23:24 Sport/sport Deel je nieuws

Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV wonnen thuis hun wedstrijden probleemloos met 4-0. Beide teams speelden tegen een ploeg van het Arnhemse Aetos.

Bij de vrouwen is het spannend. Ze staan tweede en om in de top mee te blijven draaien wilden ze deze wedstrijd tegen het lager geklasseerde Aetos met 4-0 winnen. En dat lukte! Met ruime cijfers wist TweeVV de tegenstander klein te krijgen. De combinatie Astrid van Eck, spelverdeler, en Rianne Meijer, aanvaller, liep als een trein. Het publiek genoot van de fraaie aanvalscombinaties. TweeVV bleef Aetos daarmee en met sterke opslagseries onder druk zetten.

Tweede plaats

De tegenstander kwam er af en toe met moeite door. Alleen in de vierde set was het even werken geblazen toen TweeVV in het begin tegen een achterstand aankeek. Maar na mooie acties van Maartje Groeneveld, Sanne Germans en Laura Dijkstra kwamen de vrouwen weer op voorsprong en besloten ze de set met de winst: weer vijf punten erbij!

De vrouwen blijven tweede met evenveel punten als de nummer één maar met een wedstrijd meer gespeeld. De volgende wedstrijd, dé sleutelwedstrijd, is tegen dat team, Livo uit Duiven.

Mannen

De mannen ontvingen het vierde team van het Arnhemse Aetos dat 18 punten minder had dan TweeVV. TweeVV kwam geen enkel moment in de problemen. In alle sets namen ze al snel een voorsprong en alleen in de tweede set kwam het halverwege even gelijk. De mannen kregen toen geen grip op de snelle middenaanval van de tegenstander. Voor het overige wist TweeVV Aetos flink onder druk te zetten met de opslag en de afwisselende aanval. Daardoor kwam de tegenstander vaak niet aan aanvallen toe. Elk punt vierden de Edenaren luidruchtig en daarmee bleven ze uiterst geconcentreerd, ook in de altijd lastige vierde set. Met deze winst verdienen de mannen vijf belangrijke punten.

Programma

De komende week zijn er geen wedstrijden voor beide teams. Zaterdag 9 maart spelen de vrouwen dus hun sleutelwedstrijd in Duiven tegen Livo om 16.30 uur. De mannen gaan die dag naar Doorwerth waar ze om 15.00 uur tegen Nuovo spelen.