Blessuregolf nekt HV Reehorst

17 februari 2019 om 09:41 Sport/sport

EDE HV Reehorst heeft zaterdagavond tegen NHC 2 (Houten) een forse 18-30 nederlaag geleden.

De eerste wedstrijd leverde nog een 29-20 winst op. HV Reehorst neemt in de tweede divisie nu de zevende plaats in. Degradatiegevaar is niet aanwezig maar nog een winstpartij zou welkom zijn.

Oorzaken voor de nederlaag waren er wel. Zo ontbraken wegens blessures Mike van de Berg, Jeff de Quay en Daniel Laverman. Robbert van Oel was de hele week ziek geweest maar speelde wel. Ook Tillmann Scheider was wegens andere verplichtingen afwezig.

Coach Sander Barents (archieffoto midden) stelde wat jeugdspelers op, maar de noodzakelijke routine kon niet goed gemaakt worden.

,,Dat was te veel van het goed", begon coach Sander Barents.

De eerste helft werd nog redelijk tegenstand geboden, Na twintig minuten werd een 9-11 tussenstand genoteerd. Daarna liepen de gasten snel weg naar 10-15.

,,NHC 2 was op volle oorlogssterkte, en moest zelfs nog een speler op tribune zetten omdat het maximumaantal spelers bereikt was", ging Sander Barents verder.

Hij deed een beroep op de 16- jarige linkshandige Lars Neutel. Hij versierde een strafworp en scoorde later zijn eerste doelpunt in de tweede divisie. Dat werd met applaus vanaf de goed bezette tribune begroet.

,,Dat was ons enige lichtpuntje deze wedstrijd", grapte Barents.

In de tweede helft liepen de gasten uit naar een monsterscore: 18-30.

,,Zij gaven Robbert van Oel mandekking. We kwamen er niet meer doorheen. Er werden een aantal kansen gemist en de echte beleving/geloof zakte weg, Twee vrije weken komen als geroepen. Ik hoop dat vanaf 9 maart met drie uitwedstrijden op rij weer wat volledig zijn", besluit coach Barents.

Scores: Robbert van Oel en Jos Boers 6x, David Schalk 3x, Laurens Bles, Stefan Meijwes en Lars Neutel 1x