Opnieuw winst voor korfballers Reehorst 45

17 februari 2019 om 12:24 Sport/sport Deel je nieuws
Op zaterdag 16 februari kwam Midlandia uit Bunnik naar Ede, uiteraard met het doel om twee punten te pakken. Reehorst ’45 was echter niet van plan om de tweede plek in de poule weg te geven en daarmee de aansluiting met Keizer Karel (koploper) te verliezen. Reehorst ’45 zou er dus alles doen om de wedstrijdpunten in Ede te houden. Het begin van de eerste helft was voor Reehorst ’45 lastig. Er werd wel gescoord, maar Midlandia hield binding, doordat de verdediging niet optimaal geconcentreerd was. Gelukkig wist coach De Graaf door te dringen tot zijn spelers en sloeg het wedstrijdklimaat om. Na een 4-4 gelijkstand hield de verdediging het beter dicht en wist Reehorst ’45 uit te lopen naar een ruststand van 10-7. Na rust probeerde Midlandia weer in te lopen, wat leek te lukken, maar na de 12-10 vond Reehorst ’45 het genoeg geweest en bouwde de ploeg de voorsprong uit naar 17-10. De coach van Midlandia nam een time-out om zo te proberen alsnog het tij te keren, maar het mocht niet meer baten. Reehorst ’45 werkte keihard om de voorsprong te behouden en dat lukte. Reehorst ’45 won de wedstrijd met 20-13. Ron de Graaf vond het zeker niet de beste wedstrijd van zijn team. Er werd, ondanks de flinke voorsprong, erg gehaast gespeeld, waardoor vaak de scherpte ontbrak. Natuurlijk was hij wel blij met het resultaat. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd van Reehorst ’45 1 wordt op zaterdag 9 maart 2019 gespeeld tegen Skunk om 19.30 uur in het Gymnasion in Nijmegen.