Afbeelding
Edwin Mens - Fotografie,

Rick den Hartog opent kartseizoen met winst

17 februari 2019 om 20:31 Sport/sport

EDE Karter Rick den Hartog is zich aan het voorbereiden op het 'huurkartseizoen'. Ter voorbereiding op het NK nam de jonge Edenaar deel aan de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap Formula Karting bij Coronel in Huizen.

Tijdens de training zette Rick den Hartog de vijfde tijd neer. Daarna werd er geloot voor de kwalificatieraces, welke bestonden uit een one-lap qualify en een kwalificatierace waarin je je kon plaatsen voor de grote finale.

Hij lootte een sterke poule en moest genoegen nemen met een vijfde plaats in de eerste ronde kwalificatie.

,,Dat was wel aan de binnenkant op de startopstelling en dat gaf mogelijkheden."

Den Hartog reed vrij snel naar een tweede positie maar de nummer één was gevlogen.

,,Hierna was het zaak om de snelheid te houden en constante rondetijden te rijden om het gat naar de rijders achter mij te handhaven. Dit lukte en na 15 rondes zag ik de finishvlag als tweede. Dit gaf een mooi uitgangspunt voor de finale, die ik als derde mocht aanvangen vanwege de andere kwalificatiepoule", aldus de Edese karter.

Ook in de finale ging het crescendo.

,,Ik zat achter de baanrecordhouder van de kartbaan en wist dat hij snel is, heel snel. De eerste paar bochten had ik het idee dat ik sneller kon dan hij reed, maar besloot achter hem aan te blijven rijden om het gat naar de rijders achter ons te vergroten. Na een ronde of vier wilde ik ervoor gaan."

Met wat kunst en vliegwerk kwam Rick den Hartog op kop.

,,Al snel kon ik het gat uitbreiden en met zo'n acht seconden voorsprong werd ik als eerste afgevlagd. Een mooie overwinning in deze 'oefenrace', op naar de eerste race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Roosendaal op 23 februari 2019", keek Rick den Hartog tevreden terug.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie