Bij Duno heeft men na een reeks teleurstellende resultaten afscheid genomen van trainer Lodewijk de Kruif .
Bij Duno heeft men na een reeks teleurstellende resultaten afscheid genomen van trainer Lodewijk de Kruif . Dick Martens

Duno ontslaat trainer Lodewijk de Kruif

18 februari 2019 om 13:30 Sport/sport

EDE Edenaar Lodewijk de Kruif is maandag ontslagen als trainer van voetbalclub Duno uit Doorwerth. De club geeft ,,teleurstellende resultaten'' op als reden. De ploeg uit Doorwerth neemt na achttien wedstrijden de elfde positie in de Hoofdklasse B in en verloor na de winterstop alle drie de competitieduels.   

Dick Martens 

Voorzitter Richard Vacquier Droop: ,,De Stichting rond Duno 1 heeft besloten om trainer Lodewijk de Kruif per direct te ontslaan in verband met de teleurstellende resultaten en het ontbreken van speelplezier. Persoonlijk betreur ik zijn vertrek, onder Lodewijk zijn we tweemaal kampioen geworden en gepromoveerd van de tweede klasse naar de Hoofdklasse. Ik heb Lodewijk leren kennen als een sympathieke man en een kundig trainer, maar de Stichting vond dat er ingegrepen moest worden."

Oud-prof Lodewijk de Kruif begon in 2015 als trainer bij Duno en werd in zijn eerste seizoen direct kampioen in de 2e klasse. Een jaar later eindigde Duno in de 1e klasse als tweede en werd in de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse net misgelopen. Vorig seizoen werd Duno met overmacht kampioen en werd de historische promotie naar de Hoofdklasse behaald. Zaterdag verloor Duno in Assen van ACV ondanks een goede wedstrijd met 3-1 waarmee het ontslag van Lodewijk de Kruif in de ogen van de Stichting rond Duno 1 onvermijdelijk werd. Er is nog niets over een opvolger bekend, assistent Jacob van Zanten lijkt wel bij Duno te blijven.

EMOTIE De Kruif was zelf 'verschrikkelijk teleurgesteld'. ,,Zeker. Ik had het ook totaal niet zien aankomen. Ik heb vanmorgen om 10.00 uur een kop koffie gedronken met Arjen Ploeg (Hoofdsponsor Duno Air). Hij deelde mij vervolgens mee, dat onze wegen gingen scheiden. Dan zit je na zo'n mededeling ineens volop in de emotie en dat is op dit moment zeker ook nog zo."

DONDERSLAG Ook binnen de staf en spelersgroep zal, volgens de Kruif, dit besluit onverwachte en hard aankomen. ,,Ook voor hen zal het 'een donderslag bij heldere hemel zijn'. We hebben toch drie jaar en 9 maanden intensief met elkaar gewerkt. Dikke successen behaald. Uitstekend gepresteerd en Duno op de kaart gezet. Dan komt een dergelijke mededeling wel even binnen."

BLESSURELEED Over de laatste teleurstellende resultaten heeft de Kruif wel een mening en kan ook duidelijke redenen beargumenteren. ,,Het blessureleed was de afgelopen maanden gigantisch. Dat is natuurlijk zeker een reden. Daar heeft het voor mij eigenlijk in het bijzonder mee te maken. Als bijvoorbeeld de ruggengraat van de ploeg (Hanso Cooke) er maanden niet bij kan zijn, dan trekt dat een zware wissel. Na de winterstop hebben we tegen toppers als een Urk en ACV verloren. In die wedstrijden hebben we niet eens slecht gespeeld. De komende week had in het teken van ons herstel moeten staan, met woensdag de bekerwedstrijd tegen Longa en zaterdag de thuiswedstrijd tegen WHC.. Het ideale moment om het beter te gaan doen. Helaas mag ik dit niet meer meemaken. Ik was bij Duno, dat ik altijd een warm hart toe zal blijven dragen, nog lang niet klaar. Nu gaan we eerst deze tik even verwerken en dan uitkijken naar een nieuwe uitdaging."  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie