Cabaretier Maurits Koster in actie
Cabaretier Maurits Koster in actie onbekend

Cabaretier Maurits Koster bij Dante

21 februari 2019 om 10:36 lokaal Deel je nieuws

 

Donderdag 28 februari opent Cultureel Café Dante weer haar deuren in Cultura. Er zal weer een mooie mix te zien zijn van de vele culturele en muzikale activiteiten die in 2019 zullen plaatsvinden.

Marvin Bergh, onlangs nog te zien bij Muziek bij de Buren, zal de avond openen. Nadat hij is afgestudeerd aan de Nederlandse popacademie, schrijft, produceert en mixt hij zijn eigen Nederlandstalige liedjes in de genres R&B en hiphop. Naast het maken van muziek, geeft hij ook muziekles op basisscholen. Geen wonder dat zijn nummers toegankelijk zijn voor alle leeftijden. Hierna is het tijd voor Rob Broek.  Als lid van de Edese filmclub Esva heeft hij met zijn animatiefilmpjes al verschillende prijzen gewonnen. Vanavond zullen een paar van deze filmpjes getoond worden en zal hij hierover vertellen. Na het gesproken woord door Columniste en stadsdichter Larissa Verhoeff  is het tijd voor cabaret/kleinkunst.  Maurits Koster studeerde in 2015 af aan de Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Nu speelt hij in kleine theaters in het land zijn cabaretvoorstelling: Demonen. Over de angst om niet gezien te worden. Samen met pianist Arend jan Schimmel zal hij bij Dante een voorpoefje van zijn show geven. De avond wordt afgesloten door Slipping` & Sliding`. Deze 4-mans bluesband, waarvan de leden bestaan uit Herman Ouboter; zang en gitaar, Jeroen Bresser; bas, Martijn Hoogstraten; drums en Jan Smallegoor; gitaar, speelt blues in verschillende stijlen met nummers van o.a. Eric Clapton, Muddy Waters en BB King.  Deze formatie bestaat al een paar jaar en is zeker geen onbekende bij Dante. Onlangs speelden zij nog in Cultura bij de eerste Edese Bluesnacht.

Dante biedt elke maand weer een podium aan muzikanten, kunstenaars, dansers, sprekers en andere culturele ondernemers. Wil jij ook een keer optreden bij Café Dante? Stuur dan een mail naar info@ccdante.nl . Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is 28 maart 2019. Houd ook de Facebookpagina in de gaten en de website www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie