Carnaval bij de Zoemba's.
Carnaval bij de Zoemba's. T. Heiwegen

Dit is er deze week te doen in Ede

27 februari 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 februari 2019

Ede

Tai Chi voor beginners
19:00 Nachtegaallaan 49
Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

Jos van Veldhoven: Bach en zijn passionen
19:30 Nieuwe Kazernelaan 2
Dirigent Jos van Veldhoven, voormalig artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, zal een lezing houden over Bach en zijn passionen, in Akoesticum. Hierbij zal hij gebruik maken van geluids- en beeldfragmenten uit zijn project "All of Bach", uitgevoerd door die Nederlandse Bachvereniging. Er zal ook gelegenheid zijn om vragen te stellen aan Jos van Veldhoven.

Natuurfoto's door Jeroen en Fred van Wijk
19:30 Verlengde Maanderweg 33
Natuurfoto-avond met Fred en Jeroen van Wijk. Zij nemen het publiek mee naar de Veluwe, Georgië en Frankrijk. Entree 5 euro ten bate van de gemeentecontacten met Bugyi en Patakfalva. De avond vindt plaats in De Rank.

28 februari 2019

Ede

Jonger Oranje Talentendag
9:45 Sportparkweg 8
In de krokusvakantie is er een Jonger Oranje Talentendag bij K.S.V. Fortissimo in Ede met scouts van Vitesse. Jonge voetballers kunnen een voetbaldag beleven met veel wedstrijdjes en de kans kans om gescout te worden door de Arnhemmers. Meer informatie op www.ksv-fortissimo.nl.

Open Koersbalkampioenschap in Topsporthal
10:00 Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
Koersbal wordt een steeds populairdere sport onder 55-plussers. Tweemaal per jaar houdt Sportservice Ede een Koersbalkampioenschap in de gemeente Ede. Het kampioenschap op 28 februari start om 10.00 en twaalf teams uit de gemeente Ede en gemeente Veenendaal strijden om de winst. Wie ook graag kennis wil maken met koersbal of daar graag meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice Ede via 06 -51561521 of kom op donderdag 28 februari langs.

Poppenkastvoorstellingen bij De Toverbezem
14:00 Nachtegaallaan 49
In de voorjaarsvakantie wil Koning Winter eigenlijk nog wel een keertje de Winter toveren, maar de kabouters in de poppenkast hebben hele andere plannen, zij houden niet zo van de winter. Er gebeurd weer van alles in de poppenkast, maar natuurlijk loopt het allemaal goed af. Er zijn voorstellingen gepland op donderdag 28 februari om 14.00 uur en op vrijdag 1 maart om 10.00 en 14.00 uur. Kaartjes zijn te bestellen via info@detoverbezem.nl, of kijk boor meer info op www.detoverbezem.nl.

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingslessen onder begeleiding van Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Twee gratis proeflessen. Meer info: www.phoenixsystema.nl

Cabaretier Maurits Koster bij Dante
20:15 Molenstraat 45
Cabaret en hiphop bij Dante. Cultureel Café Dante opent op 28 februari weer haar deuren in Cultura. Er zal een mix te zien zijn van de vele culturele en muzikale activiteiten die in 2019 zullen plaatsvinden.

1 maart 2019

Ede/Bennekom

Wereldgebedsdag in Ede
19:30 Beukenlaan 1
De viering van de Wereldgebedsdag 2019 zal in plaatsvinden om 19.30 uur in de Lutherse Kerk in Ede. Het thema komt dit jaar uit Slovenië en besteedt vooral aandacht aan de positie van minderheden in Europa. Aan de viering in Ede, die georganiseerd wordt door de Raad van Kerken, wordt onder meer meegewerkt door leden van een muziekgroep en wordt geleid door ds. Tineke Werner van de Lutherse Kerk in Ede. Leden van de werkgroep van de Raad van Kerken werken aan de viering mee en Elzien de Groot bespeelt het orgel in de kerk. Ook in Bennekom wordt aandacht besteed aan deze dag: om 10.30 uur is er een viering in de Beringhemzaal van Verpleeghuis Walraven, Baron van Wassenaerpark.

Ede

The Legends - It's a man's world
20:15 Molenstraat 45
Na het succes van 'I'm a Soulman' komen The Legends opnieuw met een soulprogramma naar het theater. Dit keer met een theatrale ode aan de grootse soulzangers allertijden in Cultura.

2 maart 2019

Ede

Vroege vogels in het Edese Bos
7:30 Slingerboslaan 15
Zaterdagmorgen wordt er gewandeld door het Edese Bos achter de begraafplaats aan de Slingerboslaan. Het wandelgezelschap gaat op zoek naar de vroege voorjaarsvogels. Er wordt gestart om 07.30 bij de slagboom aan de Slingerboslaan. De wandeling duurt ongeveer drie uur. Goed schoeisel en een verrekijker aanbevolen. Inlichtingen bij Gert Sleeuwenhoek: 0318 623494.

Met het IVN naar de knoppen
14:00 koeweg
In deze tijd tonen bomen en struiken kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk zijn waar te nemen. Met een simpel takje met maar een paar knoppen er aan, is een struik of boom al op naam te brengen. Zelfs verschillen tussen soorten zijn er te ruiken. Een vergrootglas of loep tijdens de wandeling is nuttig. De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf parkeerplaats aan het begin van de Koeweg in Ede. Opgave van tevoren is niet nodig. Deelname is gratis. De gids is Dick Klein Geltink tel.0318632673.

Rondleiding landgoed Kernhem
14:30 Kernhemseweg 3
Een wandeling over landgoed Kernhem in de voorjaarsvakantie met de rondleiders van St. Recreatie Veluwe-Vallei. Start voor huize Kernhem, Kernhemseweg. Toegangsprijs: volwassenen 5 euro, kinderen 4 euro. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider de deelnemers alles over dit landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin en het vleermuisreservaat.

Twee dagen carnaval bij cv de Zoemba's
20:00 Laan der Verenigde Naties 86
Carnavalsvereniging de Zoemba's houden twee dagen carnaval bij Dick's In. Op zaterdag 2 maart en maandag 4 maart. Er wordt zaterdagmiddag 2 maart om 14.00 uur gestart met het kindercarnaval en duurt tot 16.00 uur. Leeftijd vanaf 1 jaar tot 12 jaar en de toegang is gratis. 's Avonds groot carnaval vanaf 20.11 uur. Toegang vanaf 16 jaar en is ook gratis. Maandag 4 maart wordt er ook carnaval gevierd. Toegang wederom gratis en is van 11.00 tot 17.00 uur.

Opera meets musical
20:15 Molenstraat 45
Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) geeft in Cultura Ede een concert met een mix van hoogtepunten uit het opera- en musicalregime. Met dit programma toert het gezelschap langs diverse theaters. Het is een avondvullend programma met groot koor, eigen solisten en ensemble. Dirigent Hans Lamers en de Edese pianist Chris Kok zal zorgen voor de muzikale begeleiding.

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10 te Ederveen is voor de eerste keer dit jaar geopend. Iedereen is tussen 10.00 uur en 12.00 uur welkom.

Bennekom

Bennekoms Vocaal Ensemble met avondmuziek
20:00 Dorpsstraat 45
Het Bennekoms Vocaal Ensemble komt weer met Avondmuziek in de Oude Kerk van Bennekom. Het belooft een avond te worden met vocale muziek van de zestiende tot in de negentiende eeuw. Zo klinken, naast twee a capella werkjes, enkele langere stukken met begeleiding van een instrumentaal ensemble. Een hoogtepunt van de avond is het optreden van de alt Mariska Wessel. Zij zingt twee keer een aria uit cantates van J.S. Bach. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent en oprichter van het BVE, Gert Winkelhorst.

5 maart 2019

Ede

Rode Kruis infomiddag over fit blijven
14:00 Klinkenbergerweg 30C
"Fitheid komt met de jaren". Fysiotherapeut Siebe Bosman zal deze middag aan de hand van verhalen en voorbeelden gaan vertellen hoe mensen dat voor elkaar kunnen krijgen. De middag wordt gehouden in het Rode Kruis gebouw aan de Klinkenbergerweg 30c (taxi: ingang naast de praktijk Lindelaan 11, 6711 MS Ede) De deur gaat om 13.30 uur open. Het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kosten 2 euro. Opgeven: 0318-630739 of 0318-610959.

6 maart 2019

Ede

Lezing over Smartphone herstel
13:30 Parkrand 60
De HCC!seniorenacademie houdt haar maandelijkse bijeenkomst in Het Kernhuis aan de Parkrand 60in Ede, van 13.30 uur tot 16.00 uur. Deze keer is het onderwerp: smartphone herstel. Het is handig om te weten hoe mensen problemen met hun smartphone kunnen voorkomen of, als ze toch optreden, deze kunnen verhelpen. Neem tablet, smartphone of laptop mee. Leden hebben gratis toegang, belangstellenden kunnen één keer gratis aanwezig zijn. Mensen die vaker komen of lid worden, betalen 5 euro.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie