Theo Beumer

FC Jeugd wint na rommelig begin

24 februari 2019 om 18:46 Sport/sport

EDE FC Jeugd heeft op het Utrechtse Sportpark Marco van Basten bij PVC een knappe 1-3 zege behaald.

,,Geen Marco van Basten achtige doelpunten maar wel belangrijke winst. Dat na een rommelig begin. Beide ploegen hadden de warming-up al klaar toen bleek dat scheidsrechter

Y Wardougan nog niet aanwezig was. Veertig minuten later dan gepland kon er worden afgetrapt. Hij kon het complex niet vinden", aldus FC Jeugdtrainer André Hagen.

Het eerste kwartier waren beide ploegen door de rommelige aanvangsfase nauwelijks bij de les. Veel balverlies en weinig goed voetbal.

,,Maar wij scoorden als eerste. Mustafa Tirgil bediende de mee op gekomen Yunus Özcan, die snoeihard raak kopte:0-1. Een kwartier later was het eigenlijk uit het niets 1-1. PVC kreeg een vrije trap ter hoogte van de middenlijn. Zij pompten de bal in het strafschopgebied en via een FC Jeugdspeler verdween de bal achter doelman Özkan Yilmaz. Even een domper."

In de tweede helft schroefde FC Jeugd het tempo op. De thuisclub kon het nauwelijks meer belopen.

,,Binnen tien minuten kwam de beloning. Uit een directe vrije trap scoorde Elmeris Avdic. Hij was ook de maker van de 1-3 op aangeven van Mustafa Tirgil. Avdic liet zich in een 1 op 1 situatie de kaas niet van het brood eten", glimlachte Hagen.

Hij zag zijn ploeg domineren maar niet meer scoren.

,,Die kansen waren er wel maar het was te vaak net niet. Deze wedstrijd telde mee voor de eerste periode. Zoals bekend staan wij in de tweede periode bovenaan. Maar ook op de ranglijst waarbij de eerste vier plaatsen belangrijk zijn voor nacompetitievoetbal wil ik mee blijven doen", besloot de trainer gedecideerd.

FC Jeugd bezet in de competitiestand nu de zesde plaats met 23 punten uit vijftien duels.

Zondag 10 maart komt Roda'46 uit Leusden op bezoek.