Het bankje werd mede mogelijk gemaakt met behulp van de Ede Doet cheques en inzet van de gebruikers.
Het bankje werd mede mogelijk gemaakt met behulp van de Ede Doet cheques en inzet van de gebruikers. Eip Janssen

Buitenbank De Hooge Hoed onthuld

26 februari 2019 om 10:46 lokaal

EDE Op het terrein van De Hooge Hoed werd afgelopen vrijdagavond een drukke bijeenkomst gehouden. Heidekoningin Calluna de 63e en Heideprinses Erica de 44e waren aanwezig bij de feestelijke onthulling van de geplaatste buitenbank.

Eip Janssen

Met een ceremonieel gebaar, het weghalen van een groot spandoek, dat gemaakt was door leerlingen van groep 7 en 8 van de Cavaljéschool, kreeg een stukje historische grond wederom een nieuw jasje.

Het bankje werd mede mogelijk gemaakt met behulp van de Ede Doet cheques en inzet van de gebruikers.

MARKANTE PLEK De Hooge Hoed is een gebouw op een markante plek waar sinds 1890 de Calvaljéschool was gevestigd. De naam verwijst naar George Jan Casper Cavaljé (1824,) de chique exclusieve hoedenverkoper. De wat chiquere schrijfwijze is gekozen om het exclusieve van het plan aan te duiden.

Het multifunctionele gebouw telt 56 appartementen. Op de begane grond is de nieuwe Cavaljéschool gevestigd, evenals een kinderdagverblijf met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Verder is er nog een commerciële ruimte gerealiseerd.

Het voorplein heeft veel weg van het schoolplein van weleer en is beplant. De hoge schaduwrijke bomen zijn blijven staan.

ONTWIKKELINGEN Het ontwerp sluit goed bij de toekomstige ontwikkelingen van het Kuiperplein. Het Kuiperplein zal bij de renovatie in 2020 veel groen krijgen. Zo krijgt Ede nog meer een groen hart(je).

,,Het maakt De Hooge Hoed en zijn omgeving tot een mooi stuk deels behouden geschiedenis. Iets waar wij als bewoners erg trots op zijn", was een veel gehoorde reactie van omwonenden en belangstellenden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie