Teunis Bunt leidt ruim de dans in Rapid bij BSV

26 februari 2019 om 17:00 Sport/sport

BENNEKOM Teunis Bunt gaat ook na de tweede sessie ruimschoots aan de leiding in de strijd om de Rapidtitel bij schaakclub BSV Bennekom. Hij stond in de gespeelde drie partijen alleen aan Martin Markering een half puntje af. Bunt heeft 5,5 punten uit zes partijen. Een punt meer dan nummer twee Hotze Tette Hofstra.

Veertien deelnemers trotseerden de voorjaarsvakantie en waren in denksportcentrum de Commanderij present voor de tweede Rapidavond. Zo kwam Harry Verhoef niet achter het bord, terwijl hij na de eerste sessie ook op een honderd procent score stond. Wel dus Bunt en die bleek andermaal niet te kloppen.

ACTIEF Tegen Martin Markering (wit) werd in de opening veel geruild, waarbij zwart een geïsoleerde pion kreeg. Markering speelde het heel actief, waarbij Bunt erg moest uitkijken voor mat op de onderste rij en later voor mat op f7. Echter had wit ook zwakten. Beide spelers keken goed uit en zo werd het remise.

Jan Wouters had wit tegen Bunt. Het werd een interessante partij met wederzijdse kansen. Bunt ging het eindspel in met een paar pionnen minder, maar wel een actieve toren. Wouters had een vrijpion. Die kon Bunt stoppen en toen had het remise moeten worden, echter gaf Wouters plotseling een toren weg. Gary Dinsbach (zwart) maakte in de opening tegen Bunt een fout. Hij liep een ontwikkelingsachterstand op en mocht niet meer rokeren. Bunt kon de druk opvoeren en uiteindelijk bezweek Dinsbach. 

LASTIG De achtervolgers Hotze Tette Hofstra en Martin Markwering hadden het lastig en werd flink op de proef gesteld. Hofstra gebruikte steeds al zijn tijd en ging er hard in. Dat deed Markering ook. In de onderlinge partij was de tijdnood hoog. In waarschijnlijk gewonnen, maar moeilijke stelling, bood Markering daarom met beiden enkele seconden op de klok remise aan. En dat aanvaarde Hofstra. Hofstra had toen al een extreem scherp en moeilijke partij tegen René Bakker afgewerkt, die hij uiteindelijk wel won. Tegen Chris van Oosterwijk moest Hofstra er in de zesde ronde ook goed voor gaan zitten. En dat leverde wel winst op, waardoor de schade beperkt bleef tot een half verliespunt.

DEKSEL Martijn Bakker kwam op drie punten. Hij speelde erg netjes tegen Noël Bovens en won, maar werd vervolgens verslagen door Gary Dinsbach. En door Sjoerd de Rave werd het eerste punt gepakt. Rinus van der Molen wilde meer dan remise en kreeg het deksel op de neus. Tegen Jan Wouters en René Bakker kon De Rave geen vuist maken.. Dat gold ook voor Hans van de Weteringh. Hij scoorde alleen tegen Jaap van Donkelaar een halfje.

Positie, naam en score:
01 Teunis Bunt 5,5
02 Hotze Tette Hofstra 4,5
03 Martin Markering 4,0
04 Harry Verhoef 4,0
05 Jan Wouters 3,5
06 Rene Bakker 3,5
07 Benno van der Veen 3,5
08 Gary Dinsbach 3,0
09 Martijn Bakker 3,0
10 Martijn Pauw 3,0
11 Noël Bovens 3,0
12 Chris van Oosterwijk 2,5
13 Rinus van der Molen 2,5
14 Sjoerd de Rave 2,0
15 Teun Alting 2,0
16 Jelle van den Berg 2,0

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie