'Ik hoop dat steeds meer voetbalclubs de dames gaan waarderen. Ze mogen een voorbeeld nemen aan DTS.'
'Ik hoop dat steeds meer voetbalclubs de dames gaan waarderen. Ze mogen een voorbeeld nemen aan DTS.' Geert Nieuwenhuis

Daphne van Kruistum: 'Ik wil altijd winnen'!

28 februari 2019 om 11:45 Sport/sport Deel je nieuws

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?

We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid met 9 x winst en 2 x gelijk. De winterstop ingegaan als winterkampioen. Dat telt helaas niet, maar wel een goede motivatie om dit door te zetten in de tweede seizoenshelft. We zijn een hecht team en dat zie je groeien. De goede resultaten werken natuurlijk daaraan mee, maar ook de MBTI teamsessie. In die sessie zijn we meer over elkaar te weten gekomen, wat je van elkaar verwacht, hoe je op elkaar reageert en hoe je als team elkaar helpt om ook door bijvoorbeeld een mindere periode heen te komen. Dit heeft ons sterker gemaakt als team.

Momenteel speel je alweer 2 jaar bij DTS Ede na je overstap van Ter Leede. Ook die vereniging heeft een hoog aanzien in vrouwenvoetbal. Is er een groot verschil tussen beide verenigingen voor wat betreft vrouwenvoetbal?

Er is wel een groot verschil en dat in positieve zin naar DTS toe. Bij Ter Leede draait het voornamelijk om de heren. Dat heb ik altijd erg jammer gevonden en zeker omdat de vrouwen van Ter Leede betere resultaten behaald hebben dan de heren. 
Bij DTS worden we meer gelijk getrokken met de heren. Zo kan ik enkele dingen benoemen, zoals het doek op de bultside. Daar staan beide selecties op. Als wij een wedstrijd hebben op een avond dat de heren trainen, dan wijken zij af naar het B veld. De voorzitter die ook regelmatig met onze uitwedstrijden mee gaat. En zo zijn er nog meer (kleine) dingen die ik kan benoemen, waaraan ik merk dat de damesselectie binnen de club meer dan gewaardeerd wordt.

Wat maakt DTS zo leuk voor jou?

Het team + staf, de mensen van de club die altijd belangstelling tonen. En wat ik hierboven al benoemd heb, de waardering voor de damesselectie.

Het doelpunt tegen SSS Klaaswaal, was dat je mooiste doelpunt uit je carierre?

Haha, ik heb hier wel even over nagedacht. Ik voetbal al 20 jaar en heb veel doelpunten gemaakt. Maar ik denk dat dit wel echt de mooiste is.

9 maart speelt dames 1 de kwartfinale om de knvb beker uit tegen Ado Den Haag. Benader je zo'n wedstrijd anders dan een competitiewedstrijd?

Het is natuurlijk geweldig dat we als team van vv Alkmaar gewonnen hebben en nu door zijn naar de kwartfinale. Zulke wedstrijden zijn voor mij wel anders. Ik wil altijd winnen, maar met zulke wedstrijden weet je dat je niks te verliezen hebt. We moeten als team alles geven, voor en met elkaar strijden. Zorgen dat we het ADO zo moeilijk mogelijk maken en dan gaan we zien of er opnieuw een stunt in zit.

De kwaliteit en moraal van de selectie is enorm hoog, ervaar jij dit ook zo? 
Ja, we worden steeds beter en iedereen werkt daar hard voor. Linda, onze trainster geeft ons veel vertrouwen wat ook erg belangrijk is voor het team.

Wat maakt DTS zo speciaal voor meisjes en vrouwen om er te komen voetballen?

Het is een mooie club die veel doet voor de damesafdeling. We spelen op het hoogste amateur niveau en als ik kijk naar mezelf, wilde ik vroeger als klein meisje ook op niveau in het eerste spelen.

DTS is één van de weinige verenigingen die de eerste selecties van dames en heren voetbal gelijk trekt. Vind je dat terecht?

Ja zeker! Het damesvoetbal maakt grote stappen en daar mogen we voor beloond worden. Ik hoop dat steeds meer voetbalclubs de dames gaan waarderen. Ze mogen een voorbeeld nemen aan DTS.

Interview Peter van der Plas
Foto's: Geert Nieuwenhuis

'We zijn een hecht team en dat zie je groeien'
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie