Een goede helft niet voldoende voor DVO

3 maart 2019 om 10:32 Sport/sport

BENNEKOM ,,Wij speelden de beste helft van het seizoen'', oordeelde Richard van Vloten over het eerste bedrijf tegen Fortuna/Delta Logistiek. Uiteindelijk was het niet voldoende voor DVO/Accountor om in Delft voor een stunt te zorgen: 29-20.

De Bennekommers begonnen heel sterk. Via 2-6, werd de marge zelfs vijf: 6-11. ,,Verdedigend stond het goed. Wij speelden zakelijk en gedisciplineerd. Je merkte dat Fortuna zenuwachtig werd. Gaandeweg kregen zij wel wat meer grip op de wedstrijd. Daardoor was het verschil bij de rust nog minimaal (12-13)'', had ook de trainer gezien.

,,Dan weet je dat zij de druk gaan opvoeren. Het probleem bij ons was het afronden. Waar wij voor rust 26% scoorden, was het daarna nog 18%. Wij hadden 114 pogingen. Dan scoor je normaal gesproken 30 goals. Aan de andere kant ging Fortuna van 20% naar 24%. Dan ontstaat er uiteindelijk een verschil van negen doelpunten: 29-20'', kende Van Vloten de statistieken. Bij de thuisploeg kroonde oud DVO speelster Fleur Hoek zich tot topscoorder met vijf doelpunten.

Omdat de concurrenten KCC (record nederlaag tegen PKC: 52-21) en Deetos verloren, blijft met nog drie wedstrijden te gaan, de positie van DVO ongewijzigd. Op papier lijkt de thuiswedstrijd zaterdag tegen DOS'46 de beste kans zich definitief veilig te spelen. ,,Dat besef moet er zijn'', kijkt ook Van Vloten voor uit. ,,Wij kunnen niet blijven uitstellen. Moeten zorgen dat wij er zaterdag klaar voor zijn.''

De kans is groot dat het zonder Janine van Schie moet gebeuren. Vanwege een ontsteking aan haar voet, ontbrak zij ook tegen Fortuna. Roos Scherrenburg was haar vervanger.

Doelpunten: Robbe de Wit (op archief foto) en Gertjan Meerkerk 5, Romy Teunissen, Roos Scherrenburg en Chris van Haren 2, Koen van Roekel, Menno van der Neut, Daniëlle Boadi en Saskia van der Zee 1.