Harry Verhoef won de strijd om de koppositie van Rinus van der Molen.
Harry Verhoef won de strijd om de koppositie van Rinus van der Molen. BSV Bennekom

Harry Verhoef blijft op kop bij BSV Bennekom

6 maart 2019 om 12:45 Sport/sport

BENNEKOM Harry Verhoef gaat ook na de vierde ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom op kop. Hij won in een fraaie partij van Rinus van der Molen, die door het verlies een stapje terug deed. De verschillen in de top zijn echter klein.

De partij tussen Rinus van de Molen (tweede) tegen Harry Verhoef duurde het langst. Verhoef stormde met pionnen naar voren op de damevleugel en zette daar alles vast. Waarschijnlijk had Van der Molen het actiever kunnen spelen in het centrum en op de koningsvleugel. Zoals het ging speelde de hele partij met een toren minder, die op a1 opgesloten stond. Verhoef gooide er een kwaliteit tegen aan, speelde actief en won fraai.

KOLFJE De kortste partij was van Hotze Hofstra tegen Noël Bovens. De laatste kwam best goed uit de opening, volgens het siliconenmonster zelfs beter. Toen hij echter actief een pion dacht terug te geven, keerden de kansen. De activiteit bleek voor Hofstra te zijn en dat is een kolfje naar zijn hand.

Martin Markering kwam voor de verandering met zwart eens goed uit de opening tegen René Bakker. Hij had een geïsoleerde pion op d5, waardoor het voor Markering makkelijk spelen was. Bakker kwam ineens wel heel actief met toren en dame opzetten. En hij overzag echter een dubbelaanval koning en toren. En dat was voor Bakker het begin van het einde.

ACTIEF Martijn Bakker had het zwaar tegen Gary Dinsbach. Uiteindelijk kwam er een toreneindspel met een pion meer voor Bakker op het bord. Dat had remise moeten zijn, maar Dinsbach greep mis. Teunis Bunt speelde actief tegen Chris van Oosterwijk. Hij verloor echter een kostbare pion. Toch duurde het nog lang voordat Bunt de vis op het droge had.

Jan Wouters stond de hele avond overwegend tegen Martin Maasse. Deze gaf zich niet zomaar gewonnen. Het kostte Wouters een hele avond zwoegen voordat de klus geklaard was. Hans Gillet vond zijn stelling tegen Teun Alting gecompliceerd, maar hij dacht in evenwicht. Nog geen twee zetten later moest  hij na een blunder opgeven. Jelle van den Berg kon zijn geluk niet op. Sjoerd de Rave was denkelijk te optimistisch. Van den Berg speelde actief en aanvallend. De Rave kreeg geen kans meer.

VIERTAL Het viertal won in de externe competitie met 3,5-0,5 van Mook 3. Het was na drie gelijke spelen de eerste zege.

Bron: BSV Bennekom

Noël Bovens (links) dolf het onderspit tegen Hotze Tette Hofstra.
Het viertal van BSV Bennekom (links) is door de zege op Mook koploper.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie