Van Gent Finaleweken: ZVV Ede pakt belangrijke winstpunten

9 maart 2019 om 09:59 Sport/sport

EDE ZVV Ede heeft in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal goede zaken gedaan. Mede concurrent voor nacompetitie voetbal Excelsior '31 uit Rijssen werd met 4-2 verslagen.

Omdat ook de andere concurrent Madereros C.F. in de strijd om directe handhaving bij hekkensluiter Bristol team een 4-6 nederlaag leed was het een superavond voor de Edenaren.

De stand in de onderste regionen is met nog vier wedstrijden te gaan: 7. Excelsior'31 16-19, gevolgd door 8. ZVV Ede 16 -17, 9. Madereros C.F. 16-11 en de hekkensluiters 10. Bristol Team/Budgetisolatie en 11. FC Brasil`77 beiden 17-7.

BIJNA VEILIG ,,Rechtstreekse degradatie is niet meer aan de orde.  Het gat naar de negende plaats (P/D-competitie degradatie) is zes punten. ZVV Ede speelt nog tegen ZVG, LZV Kuijpers, Madereros C.F en Be'79. Ik denk dat de uitwedstrijd tegen Madereros C.F (5 april, Red) cruciaal gaat worden. Maar ook zijn komende vrijdag tegen LZV Kuijpers zeker niet kansloos. De ploeg uit Lichtenvoorde kan geen kampioen meer worden en is uitgespeeld", licht voorzitter Leon Verbakel toe.

ZVV Ede ging als een raket van start. Binnen de minuut was het al 2-0. Een bekeken schot van Rob van Eem betekende de 1-0. Youssef El Hammouchi verdubbelde de voorsprong. ,,Dat was toch een klap voor de gasten."

ZVV Ede kreeg volop kansen de score hoger te tillen, maar verzuimde de trekker over te halen. Vijf minuten voor rust was het toch raak via een doelpunt van Hicham Gaouat: 3-0.

In de tweede helft zette ZVV Ede het goede spel van de eerste helft voort. Joost van Dam schoot op de lat en Achraf Benahmed twee keer op de paal. ,,Het moet dan even mee zitten. Halverwege de tweede helft, voor zaalvoetbal best snel, koos Excelsior '31 voor een meevoetballende doelman. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd in een 3-1 tussenstand", had Verbakel genoteerd.

Excelsior kreeg wat kansen maar ging daar slecht mee om. Hicham Gaouat profiteerde van het lege doel en scoorde de bevrijdende 4-1.

SPONSOR TEVREDEN ..Dat het nog 4-2 werd was slechts voor de administratie. De drie punten waren binnen. Een hele oplichting voor het hardwerkende team."

ZVV Ede beseft dat het bekende spreekwoord: de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is, van toepassing is.

,,Onze hoofdsponsor Michiel Dekens (ITN) was aanwezig. Hij zag een hardwerkende ploeg en was zeer enthousiast over wat hij zag. ZVV EDE reageerde slimmer op de scheidsrechter dan de tegenstander. Alleen en daar had Michiel Dekens misschien wel gelijk in moet ZVV Ede minder onnodige overtredingen maken. Maar wat de hoofdsponsor verder zag stemde hem tevreden. Dat we nu bijna veilig zijn maakt de gesprekken met de (nieuwe) spelers wat gemakkelijker. Maar concrete nieuwtjes zijn er nog niet", besluit een tevreden preses Leon Verbakel.