Geert Nieuwenhuis

Van Gent Finaleweken: vrouwen DTS Ede uitgeschakeld

9 maart 2019 om 14:19 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE De vrouwen van DTS Ede zijn in de kwartfinale van de KNVB beker uitgeschakeld. Bij eredivisionist ADO Den Haag werd met 1-0 verloren. Conclusie was wel dat de ploeg van Linda Helbling haar visitekaartje afgaf.

De trotse koploper van de Topklasse maakte het de thuisploeg heel lastig. DTS speelde voor rust zeer sterk en deed zeker niet onder voor de ploeg uit Den Haag. De Edesen kregen zeker hun kansen. Ook was men niet onder de indruk van ADO.

De thuisploeg kwam in de 52ste minuut via Pia Rijsdijk op voorsprong. Keepster Jaimy Jansen voorkwam een grotere voorsprong. In de slotfase speelde DTS Ede alles of niets. Er ontstond nog een schietkans. Maar omdat deze naast ging, bleef het 1-0. DTS Ede kan met een opgeheven hoofd het toernooi verlaten.