Van Gent Finaleweken: Doelpunt 15-jarige Theuns niet voldoende voor winst Lunteren

9 maart 2019 om 16:57 Sport/sport Finaleweken 2019

LUNTEREN De wind speelde een grote rol bij FC Horst tegen Lunteren. Dat was ook de grootste reden waarom Lunteren een 0-2 voorsprong niet wist vast te houden: 2-2.

De ploeg van Dennis van den Berg was stormachtig begonnen. Competitie debutant Wesley Theuns scoorde al na zes minuten de 0-1. ,,Door afwezigheid van Levi van Essen en de nog niet helemaal fitte Max Degenaar, stond hij in de basis. Hij is 15 jaar en heel talentvol. Wesley heeft het heel goed gedaan. Ook de volle wedstrijd gespeeld. Bij het doelpunt trok hij vanaf de linkerkant naar binnen, om van een meter of twintig raak te schieten'', had Dennis van den Berg gezien.

In extra tijd werd de marge op twee gezet. Jeffrey Pater bereikte Thom Rijnders (op archief foto), die snoeihard raak schoot. ,,Wij speelden een goede eerste helft'', oordeelde de trainer van Lunteren.

,,Na de rust stond de wind naar ons doel. Het stormde echt letterlijk en figuurlijk. FC Horst kwam heel snel op gelijke hoogte (Peter van der Horst en Paul van Prehn). Daarna ging die storm ook weer liggen. Uiteindelijk moesten wij hard knokken voor het gelijk spel. En moeten wij blij zijn met een punt'', concludeerde Dennis van den Berg, die met Mike Vonk nog een tweede competitie debutant had. Evert Bouw was nog geblesseerd.

Lunteren blijft onderin de middenmoot hangen. Zaterdag komt VSCO op bezoek.