Van Gent Finaleweken: DTS Ede laat langs DZC'68

9 maart 2019 om 18:30 Sport/sport Finaleweken 2019

[EDE[ Het duurde tot de slotfase. Maar uiteindelijk wist DTS DZC'68 op de knieën te krijgen: 1-2. En pakt het dus, na het gelijkspel tegen SDVB, de reeks van driepunters weer op.

Zoals zaterdag op veel velden, speelde ook in Doetinchem het weer een belangrijke rol. ,,Daardoor konden wij amper voetballen in de eerste helft'', keek Jeroen Spies terug. ,,Als voetballende ploeg hadden wij veel moeite met het weer. Kwam ook bij dat wij een paar keer in kansrijke positie werden terug gevlagd door de eigen assistent van DZC.''

En op slag van rust kwam DTS nog met 1-0 achter. ,,Wij waren vol in de aanval. De restverdediging was niet goed. Dat werd goed afgestraft (Dylan Hendriksen). Ik heb in de rust aangegeven dat deze situatie kleuterklas niveau was.''

In de tweede drie kwartier stelde DTS Ede als nog orde op zaken. ,,Het tempo ging omhoog. Ook werd het weer rustiger. Wij waren de bovenliggende partij, zonder overigens heel veel kansen te creëren.''

Via een typerende actie van Jamal Ouassif (op archief foto), vanaf links naar binnen trekken, en dan met rechts binnen schieten, werd het gelijk. ,,Dat was onze beste fase. De ingevallen Frank Hol, die niet helemaal fit was, leek op weg naar 1-2, maar werd getorpedeerd. Dat had direct rood moeten zijn. Nu bleef het bij een niet benutte vrije trap, en het uitvallen van Frank vanwege een dikke enkel.''

Met de weer herstelde Jesse Buikema als invaller, moest Spies weer wat schuiven in de aanval. Uiteindelijk wist Jasper Verstraten Jamal Ouassif te vinden, die in een één tegen één situatie de bal over de DZC keeper mikte.

DTS Ede, wat op 30 maart de tweede periode alsnog kan pakken, blijft op een derde plaats staan. Zaterdag wacht in de semi derby De Merino's.