Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 haalt uit in zespuntenduel

9 maart 2019 om 19:13 Sport/sport

EDE Blauw Geel '55 heeft met een even duidelijke als verdiende 4-0 zege wat meer afstand genomen van mede concurrent VVOP in de strijd om P/D-degradatievoetbal.

Eip Janssen

Op grond van zijn goede spel en twee doelpunten werd de teruggekeerde routinier Jos Bolks tot 'man of the match' aan Blauw Geel '55 zijde uitgeroepen.

Maar eigenlijk viel deze middag geen enkele Blauw Geel speler door de ondergrens. Er stond een team, dat ook het laatste half uur met een man minder domineerde.

,,Het wegsturen van doelman Michel van Beek, na een lichte overtreding buiten het strafschopgebied een half voor tijd was even een schokje. Maar ik denk dat Blauw Geel ook daarna de touwtjes in handen hield", keek verdediger Jos Bolks tevreden terug.

ROOD ,,Ik kwam het doel uit, er was licht contact met die nummer 8 (Daan Witte, Red). Je kunt als scheidsrechter dan een rode kaart trekken, maar ook met geel afdoen. Nee, ik heb niet geprotesteerd. Dat heeft geen zin", baalde doelman Van Beek.

Hij hoopt met een wedstrijd schorsing weg te komen. ,,Ik wil mijn spelers carrière met opgeheven hoofd afsluiten. Daar hoort geen langdurige schorsing bij."

Blauw Geel '55 en VVOP hadden het lastig de eerste helft. De harde wind en later een paar fikse regenbuien maakten het de spelers erg lastig.

,,De onderbreking op verzoek van de aanvoerders na een kwartier spelen was verstandig. Het werd echt toeval voetbal en op deze matige kunstgrasmat zelfs gevaarlijk", keek Bolks terug.

Hij speelde zijn eerste volledige wedstrijd weer in de hoofdmacht nadat hij na het seizoen 2017/2018 stopte als eerste elftalspeler.

,,Ik ben wel verrast dat ik nog zo gemakkelijk kon aansluiten. De afgelopen twee weken zonder competitie hard getraind. Wat dat zegt? Misschien is het spelniveau iets minder dan voorgaande jaren in de tweede klasse. Maar je kunt ook zeggen dat mijn inspanningen werden beloond. Ik denk dat in beide gezegden waarheid schuilt", ging Bolks verder.

Hij toonde zich met zijn instelling een ware clubman.

,,Als de trainer je benaderd en de club spelersproblemen heeft moet je de eigen belangen even opzij zetten. Ik heb er wel even over nagedacht maar noem het clubliefde of wat dan ook. Ik laat mijn oude teammaatjes niet in de steek."

Dat deed eigenlijk geen enkel Blauw Geel speler. Vanaf het begin werd VVOP onder druk gezet.

AANVOERDER Jeroen Berkhof kreeg binnen het kwartier twee mogelijkheden de score te openen. Maar het was op dat moment 'net niet'.

Toch stond dezelfde aanvoerder Jeroen Berkhof zowel aan de basis als afronding van de 1-0 voorsprong.

,,Jeroen zette een blok op het middenveld. De steekpass van Michael Beekhuizen was perfect en hij tikte de bal beheerst binnen", glunderde Jos Bolks.

De gasten wisten slechts een kans in de eerste vijfenveertig minuten te creëren. Jos van Milligen maaide echter over de bal heen en doelman Michel van Beek hoefde geen enkele keer handelend op te treden.

DUBBELE STRAF In de tweede helft was het weer (zonnetje) aanzienlijk beter. Het voetbal bleef kwalitatief beperkt, waarbij de thuisclub iets sterker was.

Nadat aan beide zijden wat forser werd ingegrepen achtte de goed fluitende scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter de tijd rijp in te grijpen.

Hij bestrafte de irritant spelende Voorthuizense middenvelder Daan Witte met geel. Zijn forse overtreding op Art Veldhuizen leidde tot een dubbele straf. Naast de opgelopen gele kaart verzilverde Jos Bolks de vrije trap van Simon Kooiman: 2-0.

Nadat doelman Michel van Beek was weggezonden en spits Kamal Bendadi plaatsmaakte voor invaller doelman Noah Suitela, leek VVOP kansen te krijgen.

,,Daar waren we wel even bang voor. Maar elke speler liep een tandje harder. De 3-0 liet slechts enkele minuten op zich wachten. Michael Beekhuizen dribbelde het strafschopgebied in en VVOP-verdediger Jeffrey Davelaar liet zijn voet staan. De Blauw Geel speler viel en de strafschop werd door Simon Kooiman onberispelijk benut.

BUITENSPEL Nadat Simon Kooiman en Jorino Kleijn er samen niet uitkwamen wie de 4-0 mocht scoren in een leeg doel, stond Jos Bolks weer op.

,,Ja ik raakte de bal wel aardig. Vanaf ruim vijfentwintig meter was het raak. De doelman stond niet helemaal goed had ik de idee."

Een derde treffer van Jos Bolks werd later nog geannuleerd wegens buitenspel.

,,De scheidsrechter was eerlijk en zei te twijfelen. Maar bij een 4-0 stand had hij geen zin een discussie met zijn Voorthuizense assistent aan te gaan. Zelf weet ik zeker dat het een geldig doelpunt was", sloot de Blauw Geler gedecideerd af.

Blauw Geel neemt in de tweede klasse na de zege nu de elfde plaats in met twintig punten. De achterstand op OWIOS en Lunteren (17-23) evenals VSCO '61 (17-22) is miniem.

Zaterdag gaat Blauw Geel '55 op bezoek bij het sterke AVW '66 in Westervoort.

Daarna komt 23 maart Lunteren op bezoek. Twee cruciale wedstrijden waarin de kansen om de P/D-nacompetitie te ontlopen bepalend kunnen zijn.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie