Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Bennekom blijft in een nek-aan-nek race

9 maart 2019 om 19:21 Sport/sport Finaleweken 2019

BENENKOM De koplopers in de eerste klasse D Bennekom en NSC Nijkerk blijven in een nek-aan-nek race verwikkeld. Waar NSC het lastig had bij De Merino's (0-2), omzeilde ook Bennekom een lastige klip bij Hierden: 0-3.

,,Hoewel wij wind mee hadden, was het een lastige eerste helft'', keek Arnold Brehler terug. ,,Wij hadden af en toe te veel mensen voor de bal. Hierden kreeg zeker haar kansen. Doelman Christian de Haan moest een paar ballen pakken.''

,,Via een lucky van Irey Sadal (op archief foto) kwamen wij na een kwartier op voorsprong. Jeffrey Rutgers schoot nog tegen de paal, terwijl Quincy Veenhof net naast mikte. Dus ook wij hadden onze kansen'', had de trainer gezien.

,,Opdracht in de tweede helft was vooral goed te staan bij de tweede bal. Dat lukte. Bovendien speelden wij met twee controlerende middenvelders (Nick Stienstra en Fabian Mösle). Wij hadden de wedstrijd onder controle. Kregen ook onze kansen, maar verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Pas kort voor het einde wist de goed ingevallen Gerard Smink de wedstrijd definitief te beslissen. In extra tijd scoorde Irey Sadal nog een keer'', keek een tevreden Arnold Brehler terug.

Bennekom en NSC staan nu samen bovenaan, met ook nog eens hetzelfde doelsaldo. ,,Het is en blijft spannend'', weet Brehler. ,,Wij moeten geen fouten maken.'' Bijvoorbeeld zaterdag thuis tegen DZC'68.