Ted Walker

Van Gent Finaleweken: HV Reehorst verliest bij UGHV

10 maart 2019 om 10:00 Sport/sport

EDE HV Reehorst verloor in de tweede divisie handbal bij het Ulftse UGHV met 36-32.

,,De eerste helft ging heel gelijk op met een om en om score. De ruststand (17-17) spreekt boekdelen. Maar een slechte fase van een minuut of tien in de tweede helft brak ons op", keek trainer/coach Sander Barents terug.

Het was de derde nederlaag op rij, waardoor voor de Edenaren afdalen naar het linker rijtje dreigt.

,,Wij missen al een tijdje een paar bepalende spelers. Ik heb deze afgezien om jeugdige B-spelers mee te nemen. Ulft ligt nu niet bepaald naast de deur en je moet wel speeltijd kunnen geven. Anders wordt de animo om met het eerste mee te gaan ongetwijfeld minder. Maar achteraf had ik het misschien toch moeten doen."

In het eerste kwartier was HV Reehorst wat ongeconcentreerd.

,,We lieten zelfs drie zeven meter worpen liggen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de ruststand 17-17 was niet verrassend", ging Barents verder.

In de tweede helft een identiek spelbeeld. Bij een tussenstand van 22-22 werd de wedstrijd beslist.

,,De thuisclub liep door een slechte fase bij ons, of goed spel van hen kun je ook zeggen naar 32-23 uit. Dan zie je dat de druk ervan af is en vrijuit gespeeld kan worden. Er werd nog volop gescoord en de 36-32 gaf een aardig beeld van de krachtsverschillen", besloot Barents.

HV Reehorst bezet in de landelijke tweede divisie de zevende plaats. Komende zondag gaan de Edenaren op bezoek bij het op de vijfde plaats staande Tonegido.