Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Puntverlies FC Jeugd

10 maart 2019 om 17:03 Sport/sport

EDE FC Jeugd moest op eigen veld het Leusdense Roda'46 een 1-1 gelijkspel toestaan.

,,Elk puntverlies is jammer. Maar de weersomstandigheden maakten goed voetbal bijna onmogelijk. Daarnaast is Roda'46 een veel betere ploeg dan de ranglijst doet vermoeden. We waren daarop voorbereid, maar konden dat uiteindelijk niet verzilveren", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

De FC Jeugdploeg die in haar sterkste opstelling aantrad probeerde in de eerste helft het initiatief te nemen. Maar beide ploegen hielden zich in evenwicht en er werden niet of nauwelijks kansen gecreëerd.

,,In de tweede helft werd nog meer arbeid verricht. En dat leidde uiteindelijk tot de voorsprong. Het was Ilkan Tomruk met een schot de Leusdense doelman verraste. Dan hoop je dat de lijn wordt doorgezet. Maar een minuut of vier later stond het alweer 1-1. Er werd balverlies geleden en randstrafschopgebied geschoten door Jordi Huurderman. Onze doelman Özkan Yilmaz was kansloos:1-1", sipte Hagen.

FC Jeugd kende nog even hoop nadat Mustafa Tirgil (foto) een man of drie/vier omspeelde. Hij leek te scoren maar werd in het strafschopgebied neergelegd.

,,Wij kennen in het amateurvoetbal geen VAR. Dus het besluit van de scheidsrechter een corner te geven kon niet worden aangevochten. Het protest van Mustafa (Tirgil, Red), leverde hem een gele kaart en dus een schorsing op. Het was een heel bepalend moment in de wedstrijd. Maar een scheidsrechter is ook maar een mens en hij besliste deze keer in ons nadeel. Dat is ook voetbal", besloot Hagen.

FC Jeugd bezet in de derde klasse de zesde plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden. De achterstand op de vierde plaats (AWPC), mogelijk ook rechtgevende op nacompetitievoetbal is slechts een verliespunt.

En AWPC is komende zondag de tegenstander in Amersfoort. Een zespunten duel.

Overigens blijft FC Jeugd wel kansrijk in de strijd om de tweede periode. De Edenaren moeten alleen Theole, dat de eerste periode won voor zich dulden.