Lucas Veer op het podium
Lucas Veer op het podium Max Koops

Succesvolle eerste kwalificatiewedstrijd voor Exalto Sport turners

10 maart 2019 om 22:00 Sport/sport Deel je nieuws

Amsterdam - Op 9 en 10 maart vond de eerste kwalificatiewedstrijd turnen heren plaats in Amsterdam. Tijdens deze eerste Landelijke wedstrijd kwamen zeven turners van Exalto Sport in actie.

Instapper Bram Vogel kwam voor het eerst uit op het hoogste niveau, de talentendivie. De getalenteerde turner straalde op alle zes de toestellen en keek na afloop tevreden terug op deze eerste kwalificatiewedstrijd.

In de categorie jeugd niveau 8 pakte Lucas Veer het goud met 64.100 punten. Stijn Deddens en Tygo Sluiman eindigden op de negen en zeventiende plek en plaatsten zich samen met Lucas voor de kwart finale van de Nederlands Kampioenschappen. Abe van der Vloed werd twintigste en plaatste zich net niet voor deze kwart finale.

Senior turner Lorenzo Schwerdtfeger turnde sterk en won de bronzen medaille in de tweede divisie, Tieze van den Elsen miste het podium net en werd vierde.