BCE knokt tot en met de laatste seconde.

12 maart 2019 om 16:47 Sport/sport Deel je nieuws

Basketbal Heren 1 Tweede Divisie Utrecht Bulls – BCE’78

Zaterdag 9 maart 2019

De heren van BCE’78 moesten afgelopen weekend aantreden tegen de Utrecht Bulls. Door veel blessures was de selectie van Ede erg klein. BCE begon rustig en speelde de bal goed rond. Speler Richard zorgde ondertussen voor het nodige spektakel met zijn sterke acties naar de ring en daarmee zorgde hij ervoor dat BCE in het begin van dit kwart nog punten haalde. De Bulls liepen echter al snel uit en ondanks de verwoede pogingen van BCE om hun aanvallen met een score te belonen, eindigde dit kwart in een verschil van 34-12 in het voordeel van de Utrecht Bulls. Het was duidelijk dat deze achterstand snel moest worden goedgemaakt,  Na een aantal Utrechtse scores besloot Tyrone Herben ondanks zijn schouderblessure toch te gaan spelen. De snelheid die hij in de wedstrijd bracht, zorgde voor een paar mooie acties en scores. Het verschil tussen beide teams was echter nog steeds 22 punten. Ruststand: 53-31. BCE kwam moeilijk in de wedstrijd maar zette hun verdediging wel sterk neer in het derde kwart. Ze forceerden meerdere malen de 24-secondenklok waardoor de tegenstander balverlies leed en hierdoor gehaaster ging spelen. Hierdoor konden de spelers van BCE een paar mooie steals maken, die ze in een fast-break afmaakten. Ook pakten Jordi Dueck en Ivo Hageman steeds meer rebounds. Ivo zorgde ook nog voor een paar mooie scores van afstand. De tussenstand was nu 78-48. In het laatste kwart leek BCE beter in de wedstrijd te zitten. In de verdediging werd goed gecommuniceerd en in de transitie beloonde Ede zichzelf ook met scores. Michel van den Hoven was hard aan het werk onder de basket om zijn tegenstander uit de bucket te houden. Met nog drie minuten te spelen kreeg Jordi Dueck een and-one na een sterke actie inside en wist Richard Boter de aanval erna slim het gat in de verdediging te vinden voor een lay-up. Aan het eind van de wedstrijd zorgde Ivo Hageman nog voor een stukje spektakel met een goed getimede sprong: hij scoorde overtuigend met een tip-in na een gemist schot van een medespeler. BCE had het moeilijk deze wedstrijd, maar heeft wel laten zien dat het door blijft gaan tot de laatste seconde.

De wedstrijd eindigde in 90-63 voor de Utrecht Bulls.Basketbal Heren 1 Tweede Divisie Utrecht Bulls – BCE’78