Afbeelding
Leon Verbakel

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede blijft in gevarenzone

16 maart 2019 om 09:28 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE ZVV Ede leed in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal een 3-5 nederlaag bij LZV/Kuypers.

Het tweede minder goede nieuws was dat mede concurrent Madeiros C.F. wel won. Het Apeldoornse Futsal 2 werd met 6-4 bedwongen.

,,Het lijkt aan te komen op de voorlaatste wedstrijd bij Madeiros C.F. op 5 april. Vrijdagavond spelen beide ploegen tegen een titelkandidaat. ZVV Ede ontvangt Be'79 en zij gaan naar koploper FCK De Hommel. Wie punten pakt is spekkoper", laat ZVV Ede preses Leon Verbakel weten.

Hij duidt daarmee op de stand rond de positie van de 'vervelende' nacompetitie om mogelijke degradatie te voorkomen. Excelsior '31 heeft 19 punten, gevolgd door ZVV Ede met 17 en Madeiros C.F met 14 punten. Een van deze drie ploegen is het haasje.

In Lichtenvoorde keek ZVV Ede al snel tegen een 2-0 achterstand aan.

,,Een frommeldoelpunt van Kamal Bendadi gaf ons weer hoop: 2-1."

Dat was vooral te danken aan het goede keeperswerk van doelman Robbin Koenders. Hij groeide uit tot een plaag voor de thuisclub.

In de tweede helft zette ZVV Ede alles op alles. Een schot van kartrekker Rob van Eem betekende de verdiende 2-2.

,,Beide ploegen kregen kansen om op voorsprong te komen. Het was LZV/Kuypers dat de 3-2 scoorde. Zij zetten nu door en brachten de tussenstand op 5-2. Een doelpunt van Youssef El Hammouchi bepaalde de eindstand op 5-3", besloot Verbakel.

Vrijdagavond begint de wedstrijd ZVV Ede - Be'79 om 21.00. Gespeeld wordt in de topsporthal. De thuisclub kan wel wat aanmoedigingen gebruiken. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie