Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 verrast bij AVW '66

16 maart 2019 om 18:15 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE Blauw Geel '55 heeft in de tweede klasse bij AVW '66 uit Westervoort een even knappe als verdiende 0-1 zege behaald.

,,Daar zijn we erg trots op. Het was pas de eerste thuisnederlaag van dit seizoen voor AVW '66. In twee jaar tijds werden slechts twee wedstrijden op eigen veld verloren", opende Blauw Geel'55 trainer David Wagensveld.

De nummer twee in de tweede klasse G, AVW '66 begon sterk.

,,De thuisclub kreeg wat mooie kansen. Die waren niet aan spelers als Guido Temming, Mike Teeuw en Redouan Eddarkaoui besteed. Maar je kunt ook stellen dat wij verdedigend goed stonden. Noah Suitela, die de voor een wedstrijd geschorste keeper Michel van Beek verving, stond zijn mannetje. Hij dirigeerde de Blauw Geel '55 achterhoede prima", had de trainer genoteerd.

Langzaam maar zeker wist Blauw Geel '55 zich aan de Westervoortse druk te ontworstelen.

,,Uit een vrije trap wist aanvoerder Jeroen Berkhof (op archieffoto) raak te schieten: 0-1. Daarna dicteerden wij het spel", ging Wagensveld verder.

Hij zag zijn ploeg met het hart spelen.

,,Ik ben weleens kritisch op mijn spelers. En soms is dat ook nodig. Maar in Westervoort is voor elke centimeter gestreden. Jammer, dat we de trekker niet overhaalden. De 0-2 lag meer voor de hand dan de 1-1."

De thuisclub, die nauwelijks kansen creëerden in de tweede helft, moest toezien dat Blauw geel '55 redelijk gemakkelijk overeind bleef.

,,Ik noteer deze punten graag. Niet alleen voor de normale ranglijst waarop wij nu de tiende plaats bezetten. Het verschil in de middenmoot is overigens maar gering. In de tweede periode staan we zelfs op doelsaldo bovenaan. Maar met het oog op de derby zaterdag tegen Lunteren is deze winst ook welkom. Behalve de afwezig Jos Bolks zullen we volledig en gemotiveerd aan de start verschijnen", besluit David Wagenveld tevreden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie