Van Gent Finaleweken: Advendo'57 morst opnieuw dure punten

16 maart 2019 om 18:38 Sport/sport Finaleweken 2019

EDERVEEN ,,Net als vorige week bij Teuge, lieten wij nu ook tegen Rood Wit'58 twee dure punten liggen'', concludeerde Jan Fluit na het 1-1 gelijke spel.

,,In de hele wedstrijd heeft Rood Wit een keer op het doel geschoten. En dat betekende halverwege de tweede helft de gelijkmaker (Barry Grevengoed)'', baalde de Advendo  trainer. Die wel tevreden kon zijn over de eerste helft van de Ederveners.

,,Tegen de wind in voetbalden wij heel aardig'', had Fluit gezien. ,,Via Marien van Roekel en Jaap van Doorn waren er kansen. Na een half uur maakte Jan Mulder, uit een voorzet van Johan van de Kaa, de 1-0. Eigenlijk had het bij rust al 3-0 moeten zijn.''

,,De tweede helft was slordiger van onze kant. Voor die 1-1, miste Jaap van Doorn nog een kans. Daarna had Henk Jan van de Berkt (midden op archief foto) een 100% zuivere strafschop moeten hebben. En Jaap van Doorn schoot voor een leeg doel nog tegen een verdediger.''

,,Wij zitten duidelijk in de hoek van de klappen. Wij moeten met een schuin oog naar beneden blijven kijken'', weet Fluit. ,,Het verschil met een PD plaats is vijf punten.''

Zaterdag wacht Advendo een lastige klus. Nummer twee Batavia, wat verrassend met 1-1 gelijk speelde tegen Teuge, komt op bezoek.