Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Toevalstreffer beslist vierde klasse topduel

16 maart 2019 om 19:08 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo is er niet in geslaagd koploper De Veluwse Boys te vloeren. De Garderense gasten keerden met een gelukkige 0-1 zege huiswaarts.  

Eip Janssen

Een verlies dat vooral de verder goed spelende routinier Martin Speelziek (foto 1) pijn deed.

,,Ik stond aan de basis van de 0-1. Wilde de bal controleren en terug spelen op doelman Luciano (Van Ommeren, Red.). Maar omdat ik dacht dat hij niet goed stond, besloot ik op het laatste moment te kappen. Dat mislukte en die Veluwse Boys speler (Wilgert Kok, Red.) liet de Fortissimo doelman daarna kansloos: 0-1", keek 34-jarige Martin Speelziek terug.

ROUTINE De thuisclub, zonder de geschorste Roy Bijsterveld en afwezige spelers als Jordy Vink en Mohammed Belhaij, moet de wedstrijd hebben gevoeld als de 'jongens' tegen de 'mannen'.

,,Ik begrijp wat je bedoelt. De Veluwse Boys bulkte van de routine. En dat is bij ons wat minder. Toch moet ik de ploeg een compliment maken. In principe was er mede door de harde wind die schuin over het veld stond nauwelijks te voetballen. Maar er is hard geknokt voor een beter resultaat", keek Martin Speelziek terug.

Hij zag dat Jip van de Peppel een slim uitgelokte vrije trap van dezelfde Speelziek schampte in plaats van te koppen.

,,De scheidsrechter stelde het muurtje op. Ik zag kans de bal iets beter te leggen, maar Jip kon er onvoldoende bij. De Veluwse Boys drong ons het spelletje op en counterde messcherp. Met zoals gezegd na ruim twintig minuten het achteraf fatale doelpunt: 0-1."

De thuisclub probeerde enerzijds met verzorgd spel het middenveld in bezit te krijgen. Maar anderzijds werd soms vanaf de middenlijn eerst de bal bij doelman Luciano van Ommeren bezorgd. Die had op zijn beurt veel moeite tegen de wind in zijn medespelers te bereiken.

,,In het veld is me dat niet zo opgevallen. Maar nu ik eraan terugdenk heb je gelijk. Misschien moeten we daar wat slimmer in zijn. Dan zie dat de koploper wat meer routine meebrengt. Zij dwingen onze spelers tot dit soort acties", analyseerde de routinier rustig.

Met twee kleine mogelijkheden voor Kayd Abdirahman en Stan Buitenhuis zocht Fortissimo met een 0-1 stand de kleedkamer op.

BALBEZIT ,,Je zag in de tweede helft dat de gasten ons weer het spel lieten maken. Het balbezit zal ongetwijfeld in ons voordeel zijn geweest. Maar wat koop je daarvoor als het niet tot uitgespeelde kansen voert. Achterin moesten we alert blijven omdat zij veelvuldig de lange bal hanteerden."

De rustig leidende scheidsrechter Wessel van der Meer (18) had het eerste kwartier twee keer de bal op de stip kunnen leggen. Zowel Veluwse Boys (Remco Schuiteman) als Fortissimo speler Kayd Abdirahman gingen in het strafschopgebied onderuit. De Wageningse leidsman besloot twee keer in het voordeel van de verdedigende partij.

Even lag het spel zelfs stil omdat scheidsrechter Van der Meer (foto 2) zich verstapte. Gelukkig was de verzorging snel erbij en kon de wedstrijd worden uitgespeeld.

Met kansen over en weer ging de slotfase in. Fortissimo slaagde er niet in De Veluwse Boys te verontrusten.

Het topduel tussen de koploper en nummer drie Fortissimo ging uiteindelijk als een nachtkaars uit. Hoewel het gevoel bij de Garderense ploeg ongetwijfeld goed zal zijn geweest.

,,Ik denk dat Fortissimo zich moet richten op de derde plaats. Die is bijna zeker goed voor nacompetitie voetbal. Dat zou een mooie beloning en ervaring zijn voor een team met perspectief. Ik denk dat De Veluwse Boys en Stroe onderling gaan uitmaken wie de titel pakt. En hoewel we tegen beide ploegen zeker niet zijn weggespeeld, zijn zij net een tandje beter", besloot de zoals altijd eerlijke Martin Speelziek.   

Fortissimo bezet in de vierde klasse de derde plaats. De Edenaren beschikken over 27 punten uit 17 wedstrijden.

Zaterdag wordt het op de zesde plaatst staande Dodewaard bezocht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie