Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Laatste thuiswedstrijd DVO in teken van afscheid Romy Teunissen

17 maart 2019 om 10:32 Sport/sport Finaleweken 2019

BENNEKOM DVO/Accountor verloor haar laatste thuiswedstrijd in de zaal met 27-28 van KZ/ThermoU4. De ontmoeting stond vooral in het teken van het afscheid van Romy Teunissen.

De 24-jarige Bennekomse maakte deze week bekend na negen jaar in de hoofdmacht van DVO te stoppen. ,,Vorig jaar twijfelde Romy al. Toen besloot zij toch nog een seizoen door te gaan. Nu stopt zij dus wel. Voor haar werk in de zorg moet Romy elke keer heel veel regelen om te korfballen. En dat houdt een keer op'', laat Richard van Vloten weten.

De trainer van DVO gaf Teunissen kort voor het einde tegen KZ nog een publiekswissel. ,,Na al die jaren heeft zij het meer dan verdiend even in het zonnetje te worden gezet.''

Het was in de fase waarin DVO bezig was het verschil met KZ goed te maken. Na een 8-8 tussenstand was de ploeg uit Koog aan de Zaan uitgelopen naar een 14-18 ruststand. ,,Opzet was in de tweede helft goal voor goal in te lopen. Dat liet lang op zich wachten. Uiteindelijk weet je van 24-28 naar 27-28 te komen. Je komt dan net tekort. Jammer, maar wel een terechte zege van KZ. Wij kunnen terugkijken op een prima pot'', oordeelde Van Vloten.

Zaterdag wacht de laatste ontmoeting bij het al gedegradeerde Deetos. ,,Er staat voor beide teams niets meer op het spel. Misschien wordt het daarom wel een hele leuke wedstrijd. Ons doel is op tien punten te eindigen. Dat betekent daar dus winnen'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 8, Koen van Roekel 6, Robbe de Wit 4, Chris van Haren 3, Daniëlle Boadi en Roos Scherrenburg 2, Menno van der Neut en Saskia van der Zee 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie