Vreugde na de 0-1
Vreugde na de 0-1 DTS Ede

DTS Ede vrouwen zetten de goede lijn door tegen Wartburgia

17 maart 2019 om 12:55 Sport/sport Deel je nieuws

Op een winderig sportpark in Amsterdam werd er om 13.15 uur afgetrapt tegen de nummer 4, Wartburgia. Een belangrijke wedstrijd waarin DTS, na winst, een mooie stap zou kunnen zetten om de eerste plaats te verstevigen.

In de openingsfase van de wedstrijd was het even zoeken voor beide teams en was er van beide kanten nog niet veel initiatief. In de 6e minuut wist Anoek Blankespoor druk te zetten op de centrale verdedigster van Wartburgia, die noodgedwongen een overtreding moest maken. Dit resulteerde in een vrije trap op randje 16, die door Carolien Filippo op mooie wijze in het doel werd geschoten, 0-1!

Het restant van de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Duels werden vermeden, er werd niet veel gevoetbald en ook werden buitenspeelster Sanne van Dijk en Daphne van Kruistum weinig tot niet bereikt. Renate Verhoeven moest nog handelend optreden en vlak voor rust werd er een 100% kans gemist door Wartburgia. DTS ging rusten met niet zo’n goed gevoel en het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden.

Na rust leken de meiden van DTS wakker geschud. De duels werden dit keer wel opgezocht (en gewonnen) en ook werd de druk op het doel van Wartburgia groter. In een wedstrijd waarin de wind een vervelende factor was, was deze wind in de 64e minuut juist een gunstige factor. Ilse van der Zanden kreeg de bal rond de middenlijn en zonder enige twijfel schoot zij op doel. De bal werd gegrepen door de wind en verdween op schitterende wijze, van enorme afstand, in het doel, 0-2!

Het spel golfde wat op en neer en bij een standaard situatie in de 75e minuut voor Wartburgia, verdween de bal, vanuit de kluts, achter Renate Verhoeven. 1-2 en Wartburgia was weer iets terug in de wedstrijd.

Het resterende kwartier was het zaak voor DTS om de controle te behouden en dit lukte. De 3 belangrijke punten gingen mee in de bus naar Ede! Aanstaande zaterdag wacht om 17.00 uur in eigen huis, Woezik. Ook dat belooft weer een mooi voetbalweekend te worden.