1-1
1-1 Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd doet slechte zaken

17 maart 2019 om 18:05 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE FC Jeugd heeft na vijf ongeslagen wedstrijden tegen APWC een 0-1 nederlaag geleden.

Daarmee deden de Edenaren zowel op de ranglijst als in de periode slechte zaken. Hoewel de Edenaren in de tweede periode nog wel mede koploper zijn. Wel kwam APWC door de zege langszij.

,,Dat klopt. Hoewel in deze derde klasse alle ploegen vrij gemakkelijk punten verspelen. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat de nederlaag wel terecht was. De thuisclub heeft de beste kansen gehad maar verzuimde de trekker over te halen. En ook de rode kaart van Achraf Benahmed hielp ons niet", opende trainer André Hagen eerlijk.

Hij zag, dat mede door de straffe wind beide ploegen er geen hoogstaande wedstrijd van maakten.

,,Na ruim een half uur kwamen we op een 0-1 achterstand. Achraf Benahmed werd aan de zijlijn wegens een blessure behandeld. Zijn tegenstander Muslu Nalbantoglu haalde van zeker twintig meter hard uit. Onze verder uitstekend keepende doelman Özkan Yilmaz (op archieffoto) was volstrekt kansloos", had Hagen genoteerd.

Op slag van rust kreeg FC Jeugd de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen. Maar Kemal Kandemir liet een goede kans liggen.

,,In de tweede helft, met de wind mee is er geprobeerd langszij te komen. APWC kreeg meerdere honderd procent kansen. Maar goed keeperswerk van onze doelman, en onvermogen bij de thuisclub hield ons in de wedstrijd.'

Met nog achttien minuten op de klok kwam FC Jeugd in ondertal te staan. ,,De scheidsrechter gaf Benahmed een gele kaart wegens een in zijn ogen begane overtreding. Achraf was het daar niet mee eens en griste de kaart uit de handen van de scheidsrechter. Die trok gelijk rood. Een domme actie met gevolgen", baalde de coach.

Hoewel FC Jeugd het nog probeerde bleef de zo vurig gewenste gelijkmaker uit.

,,Het is nu zaak een serie neer te zetten om nog nacompetitievoetbal te spelen. Zondag wacht het sterke Zwaluwen Utrecht '11. Ook een zware pot", sloot Hagen af.