BDU archief

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams stomen door

17 maart 2019 om 18:24 Sport/sport Finaleweken 2019

EDE De Edese hockeyploegen zetten de opmars na de winterstop door. De vrouwen versloegen in de eerste klasse D het uit Heerenveen afkomstige Quick Stick met 0-6. Ook de heren wonnen in de overgangsklasse met ruime cijfers 2-6 bij HCAS (Asten).

,,De tweede winst na de winterstop. Over de eerste helft (1-5) ben ik heel tevreden. Dat was over de tweede helft veel minder", opende Ede mannen coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag Lennart Bakker voor een 1-0 voorsprong zorgen. Stijn Draaijer (2) waaronder een strafcorner, Sem Draaijer, Jiddo van de Vlist en weer Stijn Draaijer zorgden voor een 1-5 ruststand in Edes voordeel.

,,In de tweede helft hebben we een groot aantal mogelijkheden gekregen. Die werden te weinig benut. Alleen Pieter Hoekstra wist nog een keer te scoren 2-6. Nu kun je je dat tegen HCAS misschien nog veroorloven. Maar tegen een sterkere tegenstander zeker niet. Dat rendement moet omhoog", sloot Bunnik af.

Ede heeft nu zestien punten uit 13 wedstrijden verzameld. Zondag komt Alecto op bezoek. Een ploeg die twee punten minder telt maar ook twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Een duel waarin Ede dus goede zaken kan doen. De aanvang van deze wedstrijd op sportpark De Bosrand is 14.45 uur.

VROUWEN De Edese vrouwen kwamen de afgelopen 72-uur tweemaal in actie. Naast de competitiezege werd in de beker een 4-0 nederlaag geleden bij het Enschedese EHV.

,,Dat was een kinderlijk eenvoudige nederlaag. Twee snelle goals van EHV zorgde voor een vroege achterstand die we niet wisten om te buigen", keek Dymphe Laan terug. In het laatste kwartier verdubbelde EHV de score naar een 4-0 zege.

,,De focus ging daarna snel op de competitiewedstrijd tegen Quick Stick. Dat is gezien de 0-6 zege in Heerenveen gelukt", blikte Laan zondagmiddag terug.

Ede wist dat Quick Stick een lastige ploeg is die vooral veel punten thuis pakt.

,,Dat besef was er vanaf de eerste minuut. Na een kleine tien minuten spelen beloonde wij onszelf al met een eerste doelpunt. Een mooie actie van Anneke van Dam, mij haar backhand aanspeelde. Ik wist eenvoudig de bal achter de keepster van Quick Stick te tikken", glimlachte Dymphe Laan.

Quick Stick zocht door onze druk veelal naar de lange ballen. De Edese verdediging stond haar mannetje en kon dit vaak goed keren. Hoewel de thuisclub bleef aandringen en ook een aantal strafcorners kreeg, werd met een 0-4 stand gerust.

,,Het werd halverwege de eerste helft 0-2 door Isa Draaijer. Uit een strafcorner (die zij zelf veroverde) weet Isa de bal hard binnen te slaan. De lijnstop zit er nog aan, maar kon de harde bal niet stoppen. Ook de 0-3 werd gescoord door Isa Draaijer vanuit de stafcorner."

Een mooie aanval via Emma van de Kuit belandde bij Bente Jansen. De laatste weet de keepster te omspelen en schiet de bal in de lange hoek: 0-4.

,,Dat was een lesje effectiviteit. Nadat het eerste kwartier redelijk probleemloos doorstond tilde Ede de score naar 0-6. Het was twee keer Shayenne Dechene die dat voor elkaar bracht", ging Laan verder.

Eerst stond Noor Groenen aan de basis en via Femke Bootsma kon Dechene scoren. De 0-6 kwam via de stick van Isa Draaijer.

,,Een mooie driepunter. Ede staat op een mooie zesde plaats. Zondag komt Gron. Studs., dat tiende staat op bezoek. Op sportpark De Bosrand wordt om 12.45 uur gestart", besloot Laan alsnog tevreden.