Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Quincy Veenhof naar IJsselmeervogels

19 maart 2019 om 09:13 Sport/sport Finaleweken 2019

BENNEKOM IJsselmeervogels is er in geslaagd de getalenteerde Quincy Veenhof voor komend seizoen te contracteren. De 19-jarige middenvelder komt over van Bennekom, waar hij dit seizoen aan zijn eerste volledige seizoen in de A-selectie bezig is.

De inmiddels 1,95 meter lange Veenhof speelt al vanaf zijn vierde op het Bennekomse sportpark De Eikelhof. De in Ede woonachtige middenvelder doorliep de jeugdopleiding en maakte vorig seizoen als aanvoerder de promotie van Bennekom Onder-19 naar de Derde divisie mee. Dit seizoen maakt de linksbenige aanvallende middenvelder furore in het eerste elftal. Met onder meer tien doelpunten en diverse assists heeft Veenhof een belangrijk aandeel in de strijd om de koppositie in de Eerste klasse D.

Ook in de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland liet Veenhof zich niet onvermeld. Mede door zijn inbreng behaalde de Bennekomse formatie de finale van het toernooi, waar het uiteindelijk in Jong IJsselmeervogels de betere moest erkennen.

De technische commissie is zeer verguld met de komst van Veenhof, bij monde van André van Diermen: ,,Quincy staat al een tijdje op de radar bij ons en maakt dit seizoen een zeer solide indruk in het eerste van Bennekom. Wat opvalt is, naast zijn lengte, zijn loopvermogen, zijn spelinzicht en zijn sterke linkerbeen. We willen dan ook graag zien of hij de enorme groeicurve bij ons door kan zetten. Bovendien past de komst van Quincy bij ons beleid om met een mix van eigen jongens, spelers uit de regio en spelers uit de top van het amateurvoetbal te spelen."

Quincy Veenhof tekende vorig seizoen een tweejarig contract bij Bennekom. ,,Jammer voor ons. Maar mooi dat iemand van Bennekom zo'n stap kan maken'', reageert Arnold Brehler. 

Bron: www.ijsselmeervogels.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie