BCE '78 reikt net niet vergenoeg

20 maart 2019 om 16:18 Sport/sport Deel je nieuws

Wedstrijdverslag BCE 78 – CBV Binnenland

Zaterdag 16 maart 2019

Afgelopen weekend kwam CBV Binnenland op bezoek voor de return tegen de heren van BCE’78. BCE liet zien dat het de toon van de wedstrijd wilde zetten door gelijk schutter Thijs Dueck in stelling te brengen voor een succesvolle driepunter. CBV liet zich hier echter niet door imponeren en maakte al snel gelijk. Binnenland werd sterker en speelde slim van afstand. Aan de kant van BCE forceerde Tyrone Herben bij de heren van CBV meerdere fouten wanneer hij met kracht en overtuiging naar de basket snelde. Het kwart eindigde in 13-21. BCE had wat goed te maken; ze stond sterk te verdedigen wat resulteerde in steals. Binnenland wilde de controle over de wedstrijd terug en begon sneller te spelen op de transitie. Hierdoor bleef het verschil in de stand nagenoeg hetzelfde. We gingen de rust in met een tussenstand van 34-45. Na de rust zorgde de versnelling in het spel van beide teams tot een mooie show. Er kwam meer ruimte voor drives van Ivo Hageman, Tyrone Herben en Damiël Ermen. CBV zag dat de schutters van BCE meer raakten, wat hen forceerde tot meer open gaten in hun verdediging in de bucket. Hier maakten Yannick van der Zalm en Jonathan Paans dankbaar gebruik van. De tussenstand was nu 50-62. BCE besefte dat het nu alles op alles moest zetten en zette de aanval op de basket meteen weer in. BCE bleef echter tegen een verschil van 10 punten aankijken en leek op een gegeven moment de wedstrijd weg te gaan geven door meerdere back-door cuts toe te laten onder de basket. Met nog zo’n vier minuten op de klok kwam Yannick van der Zalm weer in het veld en hij leek gedreven om het verschil te maken. Hij scoorde in de overige minuten nog vier keer, inclusief een bonusworp na een goede loopactie inside. Dit gaf zijn teamgenoten een boost en ze konden uiteindelijk de achterstand terugbrengen tot 10 punten. De wedstrijd werd helaas verloren, maar het was een spannende pot met veel hoogtepunten voor het publiek. De eindstand was 67-77 in het voordeel van CBV Barendrecht.

Volgende week speelt het team uit tegen de New Stars in Nieuwegein. Wij nodigen iedereen uit om zaterdag 30 maart de heren weer aan te komen moedigen om 16.15 uur in de Peppel in Ede. Ze spelen dan tegen de Utrecht Cangeroes.